28. maj 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Babyhavørreder udsat i Dåstrup Å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Babyhavørreder udsat i Dåstrup Å
Heden - 22. oktober 2019 kl. 08:00
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag d. 16. oktober tog Foreningen til ophjælpning af fiskeri i Roskilde Fjord på en lille ”fisketur” til Viby. Med sig på turen havde de en masse babyhavørreder, som skulle sættes ud i Dåstrup Å, der netop er blevet renoveret med gydegrus til fiskene for nogle år siden.
Sigtet for Kim Jørgensen og Jonn Poulsen fra Foreningen til ophjælpning af fiskeri i Roskilde Fjord er at skabe en aktiv å med fisk i. Planen med udsætningen af babyfiskene er nemlig, at de vender tilbage om 3-4 år, så Dåstrup Å igen kan bugne af fisk.

Stor interesse
Jonn Poulsens datter, Louise Astrid Kamp, bor i Viby og havde lagt begivenheden ud i Vibys største Facebookgruppe med en opfordring til at besøge åen, når de små fisk skulle udsættes.

Opslaget på Facebook resulterede i, at 40-50 børn og voksne mødte op med paraplyer og regnfrakker til den våde begivenhed, og John Poulsens to børnebørn, Alva på 4 år og Albert på 5, stod selvfølgelig i første række

De mange børn – og også enkelte voksne – fik tilbud om at sætte nogle af de små babyørreder ud, og Kim Jørgensen og Jonn Poulsen havde nok at se til i den lille times tid, som udsætningen varede.

Jonn Poulsen fortæller om foreningens arbejde:
”Hvis ikke foreningen havde eksisteret, så ville der ikke have været ret mange ørreder i Roskilde, så det er en vigtig funktion vores forening har”.
Der var stor interesse og mange spørgsmål om de små fisk, der er såkaldte ”halvårsfisk” og kun er 5-6 cm lange.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk