18. november 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Babyhavørreder udsat i Dåstrup Å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Babyhavørreder udsat i Dåstrup Å
Heden - 22. oktober 2019 kl. 08:00
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag d. 16. oktober tog Foreningen til ophjælpning af fiskeri i Roskilde Fjord på en lille ”fisketur” til Viby. Med sig på turen havde de en masse babyhavørreder, som skulle sættes ud i Dåstrup Å, der netop er blevet renoveret med gydegrus til fiskene for nogle år siden.
Sigtet for Kim Jørgensen og Jonn Poulsen fra Foreningen til ophjælpning af fiskeri i Roskilde Fjord er at skabe en aktiv å med fisk i. Planen med udsætningen af babyfiskene er nemlig, at de vender tilbage om 3-4 år, så Dåstrup Å igen kan bugne af fisk.

Stor interesse
Jonn Poulsens datter, Louise Astrid Kamp, bor i Viby og havde lagt begivenheden ud i Vibys største Facebookgruppe med en opfordring til at besøge åen, når de små fisk skulle udsættes.

Opslaget på Facebook resulterede i, at 40-50 børn og voksne mødte op med paraplyer og regnfrakker til den våde begivenhed, og John Poulsens to børnebørn, Alva på 4 år og Albert på 5, stod selvfølgelig i første række

De mange børn – og også enkelte voksne – fik tilbud om at sætte nogle af de små babyørreder ud, og Kim Jørgensen og Jonn Poulsen havde nok at se til i den lille times tid, som udsætningen varede.

Jonn Poulsen fortæller om foreningens arbejde:
”Hvis ikke foreningen havde eksisteret, så ville der ikke have været ret mange ørreder i Roskilde, så det er en vigtig funktion vores forening har”.
Der var stor interesse og mange spørgsmål om de små fisk, der er såkaldte ”halvårsfisk” og kun er 5-6 cm lange.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk