24. juli 2019
På torsdag fejrer Torben Svendsen 25 års jubilæum på Haslev idrætsefterskole
På torsdag fejrer Torben Svendsen 25 års jubilæum på Haslev idrætsefterskole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Torben Svendsen: et skønt job der giver mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torben Svendsen: et skønt job der giver mening
Haslev-Faxe Posten - 11. november 2018 kl. 10:43
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

25 års jubilæum: Den 15. november 1993 gik Torben Svendsen for første gang ind ad døren på Haslev Idrætsefterskole.

Hvor mange gange han efterfølgende er gået ind ad døren, er et godt spørgsmål. Det er i hvert fald blevet til rigtig mange gange i de 25 år der er gået siden da. Og torsdag den 15. november 2018 fejres hans 25 års jubilæum med reception i foredragssalen fra kl. 15.30 til 17.30.

Første gang han gik ind ad døren var det som ganske almindelig lærer. I 2002 blev han viceforstander, og for fem år siden blev han udnævnt til forstander.

Og han er lige så glad for at gå på arbejde i dag, som han var for 25 år siden.

- Det er et skønt job, der giver mening. Jeg er priviligeret, siger Torben Svendsen med et stort smil, der underbygger, at han elsker sit job og Haslev Idrætsefterskole.

Selv om der er gået 25 år, så synes han ikke eleverne har ændret sig meget gennem årene. Det er stadig de samme drømme, de samme udfordringer og de samme problemer de står overfor som for 25 år siden, nå¨r man ser det hele sådan lidt fra oven.

- For der er da sket ændringer på mange områder. For 25 år siden, stod eleverne i kø ved mønttelefonen, og ringede forældrene, skulle man ud at hente eleverne, så de kunne komme til telefonen, fortæller Torben.

Nu har alle en mobiltelefon, og kan komme i kontakt med hele verden - døgnet rundt. Men ikke når der er undervisning. I hvert fald ikke på Haslev Idrætsefterskole, for her skal telefonerne blive på værelset, mens undervisningen står på. Man skal nemlig være nærværende, og det er man ikke hvis man hele tiden skal se på sin telefon...

- I bund og grund er det nok forældrene der har ændret sig mest gennem de 25 år, siger Torben Svendsen. Der er blevet flere curlingforældre - altså forældre der ikke tror deres børn selv kan klare livets udfordringer. Men det kan de altså godt, når man lader dem gøre det.

Og så understreger han, at man ikke må blande begrebet curlingforældre sammen med forældre der viser omsorg for deres børn. Det er to vidt forskellige ting.

Torben Svendsen er 52 år gammel. Han stammer fra Allerød, og er uddannet lærer fra Blågårds Seminarium i København, og er gift med Karen der er børnebibliotekar i Roskilde.

Ægteparret har tre børn på 26, 24 og 18 år. Den yngste bor stadig hjemme og går på Haslev Gymnasium.

Torben Svendsen sidder i menighedsrådet i Haslev, og er med til at lave Faxe Musikskoles fremragende musikteaterforestillinger, som f.eks. Beatles og Gasolin.

Idrætsefterskolen
Haslev Idrætsefterskole ligger på Bregentvedvej 10 i Haslev, og er en efterskole med fokus på idræt - uden dog at gå på kompromis med de boglige fag. Skolen har plads til 130 elever.

Haslev Idrætsefterskole blev etableret i 1987 i det der tidligere var Haslev Højskole, som blev grundlagt i 1891. Siden fulgte andre højskoler og uddannelsesinstitutioner, så Haslev blev kendt som skolebyen i det grønne.

HIS, som skolen hedder i daglig tale, har efterfølgende udvidet med bl.a. foredragssal og idrætshal.

HIS er en holdningsefterskole med KFUM&K som deres bagland. Både Haslev Kirke og KFUM&K er repræsenteret i bestyrelsen.

Læs mere om efterskolen på his-haslev.dk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk