26. maj 2020
Nora er ?stukket af? fra Mathias, fordi den hun fået færten af et menneske
gallery icon

Se billedserie

Nora er ?stukket af? fra Mathias, fordi den hun fået færten af et menneske
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal din hund lære at finde forsvundne mennesker - for alvor?
Haslev-Faxe Posten - 16. maj 2019 kl. 14:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hundetjenesten: Noget af det værste man kan forestille sig er, at nogen man holder af forsvinder.

Men heldigvis er der mange der vil hjælpe i den svære stund - blandt andet ,,Hundetjenesten - Forsvundne Personer". Og lige nu søger Hundetjenesten nye medlemmer.

Derfor afholder organisationens Sjællandsafdeling en rekrutteringsdag ved Vikingeskibemuseet i Roskilde søndag den 26. maj fra kl. 11 til 16.

Her er der mulighed for at få en snak med nogle af Hundetjenestens hundeførere - og hunde - samt se lidt af det hundene kan, og samtidig er der mulighed for at blive en del af ,,Hundetjenesten - Forsvundne Personer" hvis man er indstillet på at bruge den fornødne tid på arbejdet.

Hund og fører uddannes
Og arbejdes det skal der, hvis hunden skal blive en del af Hundetjenesten. Alle skal gennemgå en uddannelse, der omfatter teori og praktisk hundearbejde, og man er forpligtet til træning mindst én gang om ugen, samt i nogle weekends i løbet af året, sammen med andre i Hundetjenesten.

Træningen foregår alle mulige steder - i skove, på strande, i industriområder, i boligområder - ja hvor som helst. Hundetjenesten tilstræber at træningen foregår centralt på Sjælland.

Når uddannelsen er gennemført, skal hund og fører certificeres. Altså bestå en prøve, hvor hunden finder en eller flere personer i et område som man ikke kender i forvejen, ligesom hundeføreren skal vise at han eller hun, ved hvordan man skal reagere, når hunden har fundet personen.

Der stilles ingen krav til hunderace, hundens alder, eller om man har gået til træning. Det eneste Hundetjenesten forlanger, er at hunden er omgængelig både overfor mennesker og hunde - og det samme gælder også for ejeren...

Hunde som i øjeblikket er certificeret, og har deltaget i mange rigtige eftersøgninger, er bl.a. Labrador, Schapendoes, Schæfer, Bearded Collie og blandinger.

Lokale medlemmer
,,Hundetjenesten - Forsvundne Personer" har tre helt lokale medlemmer, nemlig Kim Brix og hans schæfter Diego, der bor i Stubberup ved Faxe, Matthias Gellert og hans schæfer Nora fra Alslev ved Karise, samt Torkild Svane Kraft og hans Bearded Collie Chester fra Faxe Ladeplads.

Man kan læse mere om ,,Hundetjenesten - Forsvundne Personer" på www.hundetjenesten.nu

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk