19. september 2019
Pia Sørensen (bagerst) og Vivi Olausson er med i stafetten på hhv en Kawasaki VN900 og Yamaha 1200
gallery icon

Se billedserie

Pia Sørensen (bagerst) og Vivi Olausson er med i stafetten på hhv en Kawasaki VN900 og Yamaha 1200
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe motorcykelstafet - kun for kvinder - kommer til Terslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe motorcykelstafet - kun for kvinder - kommer til Terslev
Haslev-Faxe Posten - 23. april 2019 kl. 09:47
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Motorcykelstafet: En kæmpestor verdensomspændende motorcykelstafet - kun for kvinder - kommer til Terslev fredag den 3. maj omkring kl. 16 og bliver i byen en times tid.

Der er tale om Women Riders World Relay, der er startet af skotske Hayley Bell. Hun er utilfreds med at det meste tøj, sko og andet udstyr til motorcykelfolket, er designet til mænd, så hun besluttede at lave en motorcykelstafet kun for kvinder, for at gøre industrien opmærksom på, at de skal ,,tage sig sammen".

Da hun fik ideen havde hun nok ikke regnet med, at det ville blive så stor en succes som tilfældet er. WRWR startede i januar og kører gennem omkring 100 lande - og der køres hver eneste dag.

På verdensplan deltager ikke mindre end 16.000 kvindelige motorcyklister. De kører selvsagt ikke med gennem alle 100 lande, men kører typisk en dag, eller nogle dage, i eget land. Bortset fra Hayley Bell, der kører med gennem alle 100 lande - og hun er derfor også med i Terslev.

16.000 deltagere på verdensplan

Pia Sørensen, der bor i Teestrup, er med på stafetten i flere dage. Hun kører til Padborg, hvor hun møder stafetten, der her kommer til at bestå af lige knapt 90 motorcykle.

Herfra går turen til Esbjerg, over Fyn og til Terslev, hvor Vivi Olausson fra Ringsted støder til. Pia Sørensen regner med at der kommer et sted mellem 50 og 70 motorcykler til Terslev.

Det er hos Worriors på Brogade 6 i Terslev man mødes. Det er ellers en motorcykelklub kun for mænd, men i dagens anledning stiller de deres klubhus til rådighed for kvinderne - og sørger også for kaffe og kage til dem.

Det er i øvrigt folketingsmedlem Liselott Brixt, der har formidlet kontakten til Worriors. Hun kører selv motorcykel, og er også med på ,,kvindestafetten". Faktisk er hun dansk ambassadør for WRWR.

Efter et ophold i Terslev på en times tid, går turen til Christiansborg, hvor hvor man mødes med ligestillingsministeren. Herfra kører den store kortege til Sverige - og både Pia Sørensen og Vivi Olausson tager med over Øresund. Pia kører et par etaper i Sverige, og vender hjem til Teestrup søndag.

Du kan læse mere om stafetten på womenridersworldrelay.com

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk