17. oktober 2019
Richard og Robert Hansen inviterer indenfor på Højlandsgården
Richard og Robert Hansen inviterer indenfor på Højlandsgården
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent Landbrug: Besøg Højlandsgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent Landbrug: Besøg Højlandsgården
Haslev-Faxe Posten - 10. september 2018 kl. 08:55
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høsten: Søndag den 16. september er der Åbent Landbrug fra kl. 10 til 16 over hele landet. Her kan man besøge landbrug og se hvordan et moderne landbrug drives.

Et af de landbrug der inviterer indenfor er Højlandsgården der ligger på Høsten Teglværksvej 32 ved Dalby, men med postnummer 4690 Haslev.

Det er brødrene Richard og Robert Hansen der driver Højlandsgården, der er en moderne mælkeproduktion. De driver gården som et I/S og de er 8. generation på gården.

- Her på gården har vi 145 køer. De er omdrejningspunktet i hverdagen, og vi fokuserer på ko-komfort og ko-velfærd. Hver ko malkes tre gange dagligt og giver cirka 33 kilo mælk pr. dag, fortæller brødrene Hansen.

De har 150 hektar jord. Det er næsten det samme som 300 fodboldbaner. På markerne dyrker de især græs og majs til køernes foder. Køerne går også ude, når græsset er klar til det.

- Vi har en del skolebørn til at hjælpe på gården - et tilbud til de unge, som er kørt sur i lektier og stillesiddende undervisning. Hos os får de lov til at hjælpe med at passe køerne og alt det andet arbejde, der findes på gården, fortæller Richard Hansen.

- Vi trives med det at være selvstændige landmænd, at se dyrene trives og afgrøderne vokse på markerne, tilføjer Robert Hansen.

På Højlandsgården kan du se køer og kalve. Der malkes kl. 12.30, og du kan prøve at malke. Der er rundvisning i stalden, og du kan naturligvis tale med Robert og Richard

Der er desuden halmlegeplads, ponyridning og mange andre spændende ting, ligesom der er smagsprøver fra Arla samt kaffe. kage og kakaobord.

www.aabentlandbrug.dk kan du finde information om alle de gårde du kan besøge.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk