9. august 2020
Anne-Kathrine Hjorthøj og Laustfin Skellerød - Nordisk Mester
Anne-Kathrine Hjorthøj og Laustfin Skellerød - Nordisk Mester
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester
Haslev-Faxe Posten - 20. august 2019 kl. 09:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ridesport: Anne-Kathrine Hjorthøj, der er 15 år gammel, og netop startet i 9. klasse på Møllevangsskolen i Rønnede, er blevet Nordisk Mester.

Torsdag den 1. august 2019 startede de Nordiske Mesterskaber indenfor Fjordhesten Danmark. Alle de Nordiske lande var repræsenteret, på nær Finland.

Mesterskabet fandt sted på det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg, der ligger 12 km syd for Århus. Første afdeling af NM, foregik på den store udendørs springbane.

Det blev til en flot sejr, til Anne-Kathrine og Laustfin Skellerød, som var den eneste ekvipage der var fejlfri, og det på en lidt teknisk svær bane - og det endda med dagens hurtigste tid.

Det var en stor personlig sejr for Anne-Kathrine, for sidste år gik det alt andet end godt for hende på netop den bane.

I anden afdeling, som foregik lørdag den 3. august, røg der en enkelt bom i hver klasse.

En mentaltræner har hjulpet Anne-Kathrine så hun kan holde hovedet koldt i pressede situationer og måske vigtigst af alt, holde fokus på den faktiske opgave.

Så det var en meget glad Anne-Kathrine, der trods de ærgerlige bomme i anden afdeling, havde færrest fejl samlet og derfor søndag eftermiddag fik hængt den Nordiske guldmedaljen om halsen.

Anne-Kathrine er født ind i Fjordheste-verdenen, idet hendes mor og far har avlet, kørt og redet fjordheste i mere end 25 år.

Anne-Kathrine har altid villet ride andre ponyer, indtil år 2017, hvor forældrene lånte en Fjordhest og på denne vandt hun sølv, da der blev afholdt Nordisk Mesterskab i Frederiksstad i Norge.

Derefter gik jagten ind på den helt rigtige fjordhest, med en god springteknik og her faldt valget på Laustfin Skellerød. De to har klaret sig helt fantastisk sammen, og de har i år, ikke været til et stævne uden at få 1. eller 2. placeringer med hjem.

Sidste år var de, på landsplan, blandt de 15 ponyekvipager der havde klaret sig bedst ved de indledende runder, i den turnering der hedder Nord Vest Box Cup, hvor finalen afvikles i Boxen i Herning, under det store World Cup stævne.

De skrev historie, idet de var den første fjordhesteekvipage der nogensinde red i Boxen i Herning. Det blev til en imponerende 2. plads den første dag, kun slået med 0,22 sek. fra 1. pladsen.

Selv om den nybagte nordiske mester nærmest er født ind i hesteverdenen, er det ikke hendes forældre der har presset hende til til at ride.

De syntes nemlig hun skulle prøve andre sportsgrene, så Anne-Kathrine har også gået til fodbold, håndbold, svømning og gymnastik. De tre første idrætsgrene er droppet, men hun går stadig til springgymnastik.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk