24. maj 2019
Svend Erik Bodi - fotograf: haslefoto.dk
Svend Erik Bodi - fotograf: haslefoto.dk
Foto: HENRIK OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 12 mænd med Prostata-kræft står frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12 mænd med Prostata-kræft står frem
Haslev-Faxe Posten - 06. november 2018 kl. 09:12
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe Sundhedscenter: Frem til den 20 december vises PROPA's landsdækkende fotoudstilling ,,12 mænd står frem" på Faxe Sundhedscenter.

Udstillingen er en unik fotoudstilling om at leve med Prostatakræft. Fire anerkendte fotografer har hver især portrætteret tre danske mænd, der fortæller om liver med prostatakræft.

Udstillingen hedder ,,12 mænd står frem", og 12-tallet fortæller at der hver dag er 12 mænd der får diagnosen ,,Du har Prostatakræft".

Mød en af mændene
Onsdag den 21. november kl. 10 til 12, vil en af de portrætterede være til stede ved udstillingen, for med egne ord at fortælle om livet med prostatakræft, samt svare på eventuelle spørgsmål.

En af de portræterede mænd er Svend Erik Bodi, der fortæller at man vil etablere en gruppe i Faxe Kommune af mænd med prostatakræft og de forsøger at få et samarbejde med lokale foreninger med samme målgrupper, så man i fællesskab kan hjælpe de mennesker, og deres pårørende, der er ramt af prostatakræft.

En operation for prostatakræft fjernede alle kræftceller hos 71 årige Svend Erik Bodi, men betød samtidig, at han fik svært ved holde på vandet og blev impotent. Her tre år senere har han fået hjælp til at håndtere følgerne, og han lever nu et godt og aktivt liv.

Selvom det for mange er tabubelagt at tale om impotens og om at være tvunget til at gå med ble, så mener Svend Erik Bodi, at det er vigtigt at turde sætte ord på problemerne.

- Jeg oplevede hurtigt, at jeg langt fra var alene. Pludselig var der andre, der fortalte om deres udfordringer, og det gjorde det lettere at håndtere, siger Svend Erik.

Det hele startede for tre år siden. Svend Erik havde talt med en mand, der var uhelbredeligt syg af prostatakræft. Hans sygdom var blevet opdaget, da han gik til lægen med ondt i skulderen. Det viste sig, at skulderproblemerne skyldtes prostatakræft, der havde spredt sig til knoglerne.

Det fik Svend Erik til at opsøge sin egen læge, da han også havde ondt i skulderen. Svend Erik blev undersøgt grundigt, og det viste sig rent faktisk, at han også havde prostatakræft. Kræften havde heldigvis ikke spredt sig - og det med skulderen havde intet med kræften at gøre.

- Jeg var forberedt på det, da jeg fik diagnosen. Jeg har altid været optimist og har faktisk ikke haft mange søvnlæse nætter over det. Jeg har den indstilling, at det her, det kommer jeg over. Det er ikke noget, jeg dør af, og det har jeg desuden også lovet mit barnebarn, siger Svend Erik med et stort smil.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk