21. november 2018
Knap 500 kvadratmeter stort bliver den nye kontorbygning, som Baltic Shipping ønsker at bygge på Hundested Havn. 	    		     Illustration:   Arkitekter & Co. ApS
gallery icon

Se billedserie

Knap 500 kvadratmeter stort bliver den nye kontorbygning, som Baltic Shipping ønsker at bygge på Hundested Havn. Illustration: Arkitekter & Co. ApS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vokseværk: Baltic Shipping vil bygge stort på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vokseværk: Baltic Shipping vil bygge stort på havnen
Halsnæs - 08. november 2017 kl. 09:20
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Går alt efter Ronnie Hulstrøms plan, vil der indenfor en overskuelig fremtid stå et nybygget kontor på Hundested Havn. Han er direktør i shippingfirmaet Baltic Shipping, som gennem de senere år har oplevet stor vækst og derfor fået behov for mere plads.

Da Baltic Shipping rykkede til Hundested fra Charlottenlund for fire år siden, var de fem medarbejdere i virksomheden. I dag er de 21 ansatte og tre mere er på vej. Flåden af skibe er i samme tidsrum vokset fra 2 til 32.

- Vi kan simpelthen ikke være i vores lokaler mere. Vi har rent fysisk ikke flere arbejdsstationer, og det er en hæmsko, hvis vi fortsat skal udvikle os. Derfor er vi gået i dialog med Halsnæs Kommune om at bygge noget nyt, siger Ronnie Hulstrøm til Frederiksborg Amts Avis.

I samarbejde med Hundested Havn er der fundet et egnet areal tæt på trafikhavnen - for enden af Ved Isefjorden. Tegningerne viser en bygning med buet tag, græs på toppen, altaner og store vinduespartier. I alt bliver den på 489 kvadratmeter, knap fem gange større end den nuværende bygning, som de lejer sig ind i. Parkeringspladsen skal med direktørens ord ikke være et »asfalthelvede«, men gøres grøn og frodig med træer, og mellem bygningen og vandet håber han at opføre to platforme med kikkerter på stenmolen, hvor folk kan stå og nyde udsigten.

- Med vores byggeri tager vi noget af det offentlige rum, men vi vil også gerne give noget tilbage. Pladsen er i princippet kun til låns, og jeg følger, at vi har en forpligtigelse til at lave som et attraktivt hus. I stedet for en øjebæ, så skal bygningen være attraktiv, spændende og gennemtænkt at kigge på, siger Ronnie Hulstrøm.

Inden han kan stikke skovlen i jorden, er der dog lige et par udfordringer. Byggeriet kræver både en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, for at kunne godkendes. Derfor er projektet og planændringerne en del af den dagsorden, som kommunens Udvalg for Miljø og Teknik tirsdag aften drøftede.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk