17. juni 2019
Horsens Kommune har ansat fire unge til at besøge og lave aktiviteter med de ældre på plejecenter. Venstre i Halsnæs ønsker at prøve et lignende tiltag på de kommunale plejecentre.                Foto: Kim Rasmussen
Horsens Kommune har ansat fire unge til at besøge og lave aktiviteter med de ældre på plejecenter. Venstre i Halsnæs ønsker at prøve et lignende tiltag på de kommunale plejecentre. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre vil have unge på plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vil have unge på plejecentre
Halsnæs - 10. januar 2019 kl. 09:16
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gennemsnitsalderen på plejecentrene i Halsnæs Kommune bliver sænket gevaldigt, hvis et nyt forslag fra Venstre bliver en realitet. Partiet ønsker - inspireret af Horsens Kommune - at ansætte unge på kommunens plejecentre for at skabe interesse om jobs og uddannelse i plejesektoren.

- Vi mangler medarbejdere nu og kommer formodentligt i fremtiden til at mangle mere faglært arbejdskraft, da der bliver flere plejekrævende ældre og færre til at tage hånd om dem. Har Horsens fundet en del af løsningen, hvor vi som kommune viser de unge, hvad der er af facetter i jobbet, så de overvejer, om det er vejen for dem, så skal vi ikke lade den mulighed glide os af hænde, siger Sune Søndergaard Raunkjær(V) til Frederiksborg Amts Avis og slår fast, at de unge skal ikke deltage i plejefagligt arbejde, men snuse til faget ved at deltage i aktiviteter med beboerne.

På den kommende dagsorden i Udvalget for Ældre og Handicappede, der mødes 15. januar, har Venstre fået sagen på dagsordenen. Konkret ønsker partiet, at administrationen, som et led i Halsnæs kommunes bestræbelser på at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, fremlægger et forslag til, hvordan Halsnæs kan ansætte et antal unge på kommunens plejecentre efter »Horsens-modellen«.

Helt konkret har Horsens Kommune i samarbejde med FOA ansat et antal unge mellem 13-17 år i fritidsjob på kommunens plejecentre for at anspore dem til at få job i social- og sundhedssektoren. 240 unge i Horsens søgte de fire stillinger.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede