12. juli 2020
Venstre i Halsnæs vil lempe restriktioner for besøg på kommunens plejecentre.  Foto: Niels J. Larsen
Venstre i Halsnæs vil lempe restriktioner for besøg på kommunens plejecentre. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre vil åbne for besøg på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vil åbne for besøg på plejehjem
Halsnæs - 29. maj 2020 kl. 04:04
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En halv times besøg om ugen er ikke godt nok. Og samtaler mellem pårørende og beboere på plejehjem skal ikke overvåges af personale på plejehjemmet.

Det mener Venstre i Halsnæs, som har fremsendt beslutningsforslag om at lette restriktionerne for udebesøg på kommunens plejecentre. Det sker efter at både pårørende, det lokale Ældreråd og Alzheimerforeningen har rejst kritik af de regler kommunen har opstillet for besøg. Alzheimerforeningen mener at et stort antal danske kommuner, bl.a. Halsnæs, Hillerød og Allerød, har indført al for strikse besøgsregler, som der ikke er lovhjemmet for, Man taler ligefrem om ulovlig frihedsberøvelse.

- Besøgsordning skal være langt mere fleksibel og imødekommende over for beboerne og deres pårørende. Der behøver ikke være en ansat til stede, og vi ønsker ikke begrænsninger i besøgsfrekvensen og besøgsvarigheden, siger Venstres ældreordfører i Halsnæs Kommune Susan Eirfeldt.

Formand for Udvalget for Ældre og Handicappede Thue Lundgaard (EL) ønsker ikke at kommentere Venstres forslag før den politiske behandling i udvalget. De strikse besøgsregler har medvirket til, at Halsnæs har undgået Corona-smittetilfælde på plejecentrene.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?