22. september 2020
Michael Thomsen (V)
Michael Thomsen (V)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre: Byg ny hal og sundhedshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre: Byg ny hal og sundhedshus
Halsnæs - 16. september 2020 kl. 08:33
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny idrætshal i Hundested ved siden af den nuværende, hvor taget skal renoveres, og et sundhedshus i samme område er blandt Venstres konkrete ønsker til de forestående budgetforhandlinger.

Det afslørede gruppeformand Michael Thomsen i sit ordførerindlæg på tirsdagens byrådsmøde, hvor budgetforslaget fra borgmester Steffen Jensen (S) var til førstebehandling. Samtidig lægger Venstre op til fornyelse og yderligere investeringer på ældreområdet i lyset af dden fokus der har været på plejecentrene i forbindelse med nedlukningen og afsløringer af forholdene på plejecentre i andre kommuner.

- Vi ønsker at dele plejecentrene, så hvert plejecenter får sin egen leder som kan sikre lokal og nærværende ledelse. Vi vil sikre bedre faglighed og flere ansatte på alle plejecentrene, og til det har vi afsat fem mio. mere hvert år. Derudover har vi afsat to mio. årligt til en øget uddannelsespulje til medarbejderne, sagde Michael Thomsen og kom med yderligere forslag:

- Vi ønsker at der på hvert plejecenter dagligt skal være mulighed for, at beboerne kan tilmelde sig til en eller flere aktiviteter. Det kan være udflugter, gåture, spil, motion, optræden, besøg udefra eller lignende. Det forslag skal ses i sammenhæng med at vi også ønsker at få unge på 13-17 år i job på plejecentrene. Det skal skabe interesse hos de unge for et evt. fremtidigt job i ældreplejen. De unge skal ikke står for plejefaglige opgaver, men de skal være med til at skabe aktiviteter.

Tanken om at tilknytte unge til plejecentrene har tidligere været fremsat af Venstre, ligesom ansættelse af aktivitetsmedarbejdere har været i spil. Hvis der samles flertal for at dele plejecentrene med selvstændig ledelse, svarer det til hvad der er gennemført på skoleområdet efter socialdemokratisk ønske.

Michael Thomsen og Venstre støtter op om Steffen Jensens ønske om et ny svømmehal i Frederiksværk, men man mener at den kan vente lidt. I stedet foreslår man en ny hal i Hundested for at styrke det nuværende idrætscenter ved Hundested Skole. Og det skal suppleres af et sundhedshus, så der kan banes vej for salg af faciliteterne på den tidligere Storebjergskole.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?