24. juli 2019
Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejforbedring i Kregme tager tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejforbedring i Kregme tager tre år
Halsnæs - 14. marts 2019 kl. 04:47
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den store trafikaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti indebærer, at der allerede i 2019 igangsættes en ombygning af Kregme-rundkørslen til et signalanlæg, der skal forbedre fremkommeligheden.

arrow Læs også: Kregme-rundkørsel bliver lyskryds i år

- Det er helt fantasisk, at vi er lykkedes med at få afsat pengene til at kunne vinke farvel til Kregme-køen. Næste skridt er at få pengene frigivet i Finansudvalget hurtigst muligt, så det har jeg fuld fokus på, siger Hans Andersen (V), der sammen med andre lokale politikere har presset på for at få gjort noget ved fremkommeligheden i Kregme.

Rundkørslen i Kregme er statsvej og knudepunkt mellem den gennemgående Hillerødvej, Frederikssundsvej og Kappelhøjvej. Omkring 20.000 biler passerer dagligt gennem rundkørslen i Kregme, og det giver lange køer både om morgenen og om eftermiddagen. Det er beregnet at den foreslåede løsning vil lette trængslen med omkring 50 procent og derfor give en særdeles god samfundsøkonomi.

Med signalanlæg-løsningen ombygges Hillerødvejen, så der både fra øst og vest etableres en højresvingsbane, to ligeud baner samt seperatreguleret venstresvingbane.

- Signalløsningen vil give størst fleksibilitet, da man i forhold til trafikstrømmen kan skrue på signalaktiviteten, mens en rundkørsel jo ligger hvor den ligger. I forhold til trafiksikkerheden vil der ikke være den helt store forskel på de to løsninger, sagde afdelingsleder i Vejdirektoratet Maria Lønsmann Meiner i november 2018 til Frederiksborg Amts Avis, da forslagene fra Cowi og Vejdirektoratet blev fremlagt.

Selv om pengene til ombygningen af Kregme-rundkørslen er fundet allerede i år, så må bilisterne fortsat væbne sig med tålmodighed ligesom man skal igennem en længere fase med anlægsarbejdet og de forsinkelser det vil give.

Således skønner Maria Lønsmann Meiner, at der vil gå ca. tre år fra bevilling er givet til projektet kan stå færdigt. Det vil sige i 2022.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

arrow Kregme-projekt med i ny plan
13. marts 2019 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede