17. januar 2019
Antallet af henvendelser på Ungdomsmodtagelsen er steget markant. Her ses Gabriela Rehfeld i snak med to unge piger om prævention. 

Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Antallet af henvendelser på Ungdomsmodtagelsen er steget markant. Her ses Gabriela Rehfeld i snak med to unge piger om prævention. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungehjælp har stor succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungehjælp har stor succes
Halsnæs - 23. maj 2018 kl. 04:01
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vælter ind med henvendelser til Ungdomsmodtagelsen i Frederiksværk fra de unge mellem 12 og 25 år i Halsnæs Kommune. Siden 2013 har blandt andet vejledt de unge om medicinske, psykiske og sociale spørgsmål, delt prævention ud og testet dem for kønssygdomme. På de fem år er antallet af henvendelser fra de unge 14-doblet, fra 37 til 542. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Den store stigning skyldes, at der er et behov blandt de unge, som man ikke har været opmærksom på før, og vi kan mærke, at antallet af henvendelser går op ad nu. De kommer, fordi der ikke har været et sted, de kunne henvende sig før. Der skal lys på, hvor stort et behov der er for, at de unge kan henvende sig et sted, som ikke er familielægen, der har kendt dem siden de var fem år, siger Gabriela Rehfeld, jordemoder og specialist i sexologisk rådgivning, som har været med til at starte ungdomsmodtagelser på Frederiksberg og i Frederiksværk.

Succesen kan ikke kun aflæses i ovenstående statistik. Siden Ungdomsmodtagelsen åbnede er både antallet af unge mødre og antallet af aborter faldet. I begge tilfælde med mere end 30 procent. Samtidig er uddelingen af prævention til de unge tredoblet, og der er testet 217 unge for kønssygdomme. I 2013 var antallet tre.

Ungdomsmodtagelsen er bare én af to i Danmark, mens der findes omkring 250 i Sverige. I Halsnæs Kommune opfordrer de flere kommuner til at forsøge sig med samme løsning.

- Vi var nogle af de første til at gå den vej, og jeg ved, at andre kommuner drøfter og overvejer at gøre det samme. Jeg kan kun anbefale det. Man kan diskutere, hvorvidt man skal bruge skatteborgernes penge på det, men vi har dokumenterede resultater, der viser, at det giver mening i en kommune som vores, siger Michael Thomsen(V), formand for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk