15. juli 2020
Kongernes jagt efter sælhunde på Hunderevet er længe blevet kædet sammen med Hundested bynavn. Peter Snabe sår nu tvivl om revets eksistens. 

Foto: Ivan Ingemansen
Kongernes jagt efter sælhunde på Hunderevet er længe blevet kædet sammen med Hundested bynavn. Peter Snabe sår nu tvivl om revets eksistens. Foto: Ivan Ingemansen
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tvivl om havnebys historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tvivl om havnebys historie
Halsnæs - 10. oktober 2019 kl. 04:00
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mange årtier har historien lydt, at navnet på byen Hundested stammer fra kongernes jagt på sælhunde på stenrevet ud for Spodsbjerg ved Hundested, Hunderevet. Historien, som stadig er at finde på Halsnæs Kommunes hjemmeside, sår den 82-årige civilingeniør Peter Snabe nu tvivl om.

arrow Læs også: Museumsleder: Alt peger på, at der har været et rev

Efter studier i gamle søkort, landkort og navneregistre mener han, at Hunderevet er en myte blot. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg mener, at Hunderevet er en myte. Det er jeg næsten 100 procent sikker på. Der er intet, der tyder på eksistensen af et rev nord for Spodsbjerg i nyere historisk tid. Det er den lokale udgave af historien om den lille fjer, der blev til fem høns, siger Peter Snabe til Frederiksborg Amts Avis.

Snabes undersøgelser får dog modstand fra museumsleder Frank Allan Rasmussen fra Industrimuseet Frederiks Værk. Han har afledt af sagen udarbejdet et notat til borgmesteren i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen(S).

- Der er stærke indicier og stor sandsynlighed for, at et sådan rev ud for Spodsbjerg har eksisteret. Det peger både geologiske og geomorfologiske fakta på. Vi kan i hvert fald ikke afvise, at revet har eksisteret, siger Frank Allan Rasmussen.

Han anfører dog samtidig, at hverken markbøger eller kort kan bevise, at betegnelsen Hunderev nogensinde har eksisteret.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?