21. september 2021
Kristian Dall fra specialcykel-organisationen 'Sykkel i Torup' brænder for cykelkultur
Kristian Dall fra specialcykel-organisationen 'Sykkel i Torup' brænder for cykelkultur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træf i Torup: Så ta´r vi cyklerne frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træf i Torup: Så ta´r vi cyklerne frem

Oplev alverdens fantastiske specialcykler - og tag med rundt på en cykeltur i Halsnæs

Halsnæs - 04. august 2021 kl. 07:46
Af Thomas Quvang

Michele Lucarelli fra pizzacykel-firmaet 'Bike and Bake' i Lynæs og Kristian Dall fra specialcykel-organisationen Sykkel i Torup er initiativtagerne bag det nye specialcykeltræf, der afholdes lørdag d. 7. august i forbindelse med Torup Marked.

Fælles for de to er at de begge har en lidenskab for specielle cykler og ønsker at samle folk, der brænder for cykelkultur.

”Jeg har i mange år interesseret mig for specialcykler, fordi de er sjovere og mere behagelige at køre på. Det har undret mig, at der kører så få specialcykler i Danmark, som ellers er et decideret cykelland med gode forhold for cyklister,” siger Kristian Dall. Han fortsætter:

”Jeg har derfor startet et test- og udlejningscenter for specialcykler, så folk kan få et indtryk af, hvad der er af muligheder og have chancen for på egen krop at opleve en specialcykel og jeg blev glad, da Michele udtrykte ønske om at være med til at arrangere et træf for specialcykler”.

Cyklende pizzaria

”Jeg elsker al den kreativitet og passion, der er bag alle de specielle cykler, man møder her i Skandinavien og jeg vil elske at bringe folk med samme interesse sammen,” tilføjer Michele Lucarelli, der selv har designet og i samarbejde med et cykelfirma bygget en fire-hjulet cykel med en pizzaovn på, der i dag fungerer som et omrejsende pizzeria.

Begge arrangører er en del af Torup Marked, der afholdes ved Dyssekilde Station hver anden lørdag fra forår til efterår og de har slået specialcykeltræffet sammen med markedet, således at der også vil være mulighed for at købe noget at spise og drikke.
Derudover vil der være live musik af Kim Rasmussen, der har lavet et unikt orkester på en Long John-cykel.

”Jeg har tidligere oplevet ham spille live og jeg fandt ham meget underholdende og festlig”, siger Michele, og tilføjer - ”Vi tænkte, at han ville passe perfekt til træffet.”

Så har du en specialcykel, det kan være en liggecykel, en Velomobil, en Leitra, Twike, en cargocykel eller en Short John eller en Long John, så kom og vis den frem og kør en rundtur i vores smukke omegn.

Tre forskellige ruter

”Men man er også velkommen til at komme og cykle med på en ganske almindelig cykel eller bare gå på opdagelse i de mange spændende specialcykler, som vil være samlet til træffet,” understreger arrangørerne.

På dagen vil der være tre cykelruter at vælge imellem. Den grønne rute rundt om Torup på 10 kilometer, den blå rute Halsnæs rundt på 20 kilometer og den sorte rute rundt om Arresø på 50 kilometer.
Ruterne kan ses på www.sykkel.dk

Start, pitstop og slut

Starten for den sorte rute går mellem kl. 8 og kl. 11. For de to andre ruter går starten mellem kl. 10 og kl. 12. Man bedømmer selv, hvornår man vil starte for at nå og være tilbage og købe en pizza fra 'Bike and Bake' og en øl fra 'Det våde får' eller nogle af alle de andre lokale varer fra Halsnæs, før Torup Marked markedet lukker kl. 15.00.

Har du en helt almindelig cykel er løbgebyret 50 kr. Kører du på en specialcykel er løbgebyret på 25 kr. Pengene går til at trykke badges og flyers og til at betale musikeren. Børn og unge under 18 kører gratis uanset hvad de kører på.

Det er også tilladt at hoppe ind på ruten f.eks. i Hundested eller Frederiksværk og så bruge Torup Marked som pit stop. Kommer du fra Hillerød kan du hoppe på ruten ved Meløse eller kommer du fra Frederikssund kan du hoppe på ved Kregme Station. Vi kører, hvor det er mulig på cykelstier ellers på mindre landeveje.

Flere informationer kan fås på hjemmesiden www.sykkel.dk og på Bike and Bakes Facebookside eller du kan skrive en mail til Kristian på post-til@sykkel.dk eller til Michele på pizza@bikeandbake.dk
”Vi glæder os til at møde en masse cykelglade mennesker d. 7. august i Torup,” slutter arrangørerne.

Synes du, at kommunen er der for dig?