7. december 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Torup er i finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torup er i finalen
Halsnæs - 13. august 2019 kl. 12:46
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landsbyerne Torup i Halsnæs Kommune, Krogsbølle Sogn i Nordfyns Kommune og Asaa i Brønderslev Kommune er i finalen. En af de tre kommer til at kalde sig Årets Landsby 2019. Alle har de udmærket sig i en sådan grad, at bedømmelseskomitéen bag prisen har valgt dem som årets finalister.

Det skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

Torup har før, nemlig i 2016, været med i konkurrencen og kom også dengang i finalen, men måtte se sig slået på målstregen.

Temaet for Årets Landsby 2019 er Den bæredygtige landsby, og i udvælgelsen af finalisterne har komitéen særligt lagt vægt på, om landsbyen har udviklet sig i en bæredygtig retning, forklarer formanden for bedømmelseskomitéen, Carsten Hansen, der er tidligere minister for by-, bolig og landdistrikter.

- Vi kigger på bæredygtighed på flere niveauer, miljømæssigt, socialt, økonomisk og kulturelt. Det er kendetegnende for de tre finalister, at de formår at fremtidssikre deres landsby igennem bæredygtige initiativer på flere af disse niveauer, siger han.

Prisen Årets Landsby uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.

Næstformand i Forenet Kredit, Michael Demsitz, som er en del af bedømmelseskomitéen, siger:

- Prisen til Årets Landsby hjælper med at understøtte den rigtig stærke udvikling, vi ser mange steder i landdistrikterne. De små lokalsamfund kan drive en utrolig udvikling, og det er med til at skabe et helt land i bedre sammenhæng. Det vil vi i Forenet Kredit gerne være med til at anerkende.

Besøgene i de tre landsbyer finder sted på følgende dage: Torup søndag den 18. august kl. 9.00 - 12.00, Krogsbølle søndag den 1. september kl. 9.00 - 11.30 samt Asaa søndag den 1. september kl. 15.00 - 17.30.

grafik køb billede