19. maj 2019
Arbejdet med Strandvejen vil efter Halsnæs Forsynings plan varer frem til foråret. 				                  Foto: Kasper D. Dønbo
Arbejdet med Strandvejen vil efter Halsnæs Forsynings plan varer frem til foråret. Foto: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strandvejen graves op - slår tre fluer med et smæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strandvejen graves op - slår tre fluer med et smæk
Halsnæs - 14. december 2018 kl. 13:42
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Store maskiner, afspærring og arbejdende folk i selvlysende tøj har indtaget Strandvejen i Frederiksværk, hvor Halsnæs Forsyning er gået i gang med en større operation. Første etape af arbejdet startede i november og strækker sig frem til foråret næste år. Forsyningen skal renovere og udskifte vand-, fjernvarme- og spildevandsledninger og har koordineret opgaverne, så vejen kun skal graves op en gang.

- Det er et samarbejdsprojekt mellem forsyningens afdelinger. Når vi graver ned for at skifte én slags ledninger, så kan vi lige så godt skifte de andre også. Nu klarer vi tre opgaver på én gang, så vi kun skal grave og forstyrre én gang, siger Mikkel Nielsen, chef for vand og varme i Halsnæs Forsyning, til Frederiksborg Amts Avis.

I første omgang er det husene fra nummer 1-56, som bliver påvirket af arbejdet. Dels skal der lægges hovedledninger i vejen, og dels skal der graves ind i forhaver og helt op til huset - et arbejde som vil ske efter aftale med husets ejer.

»Der vil blive gravet i fortovet og ind på ejerens grund der, hvor stikledningen går ind i huset for fjernvarme (...) For vand og spildevand vil der blive gravet i fortovet og ind på ejerens grund ind til stophanen(vand) og skelbrønde(spildevand)«, lyder det i et brev fra Halsnæs Forsyning til beboerne på Strandvejen, hvor forsyningen beklager de gener, arbejdet medfører.

Mikkel Nielsen slår fast, at arbejdet er nødvendigt, og at resten af Strandvejen vil få samme omgang over de kommende år.

- Ledningerne i Strandvejen er gamle, og der er behov for, at de bliver udskiftet. Man kan mange steder på vejen se, at der har været gravet op og lavet småreparationer på slidte ledninger hist og her. Nu sætter vi et større projekt i gang, hvor vi skal igennem hele Strandvejen over nogle år. Der får vi ryddet op og lagt friske rør. Efterfølgende kan der så komme nyt slidlag og ny frisk asfalt på, siger Mikkel Nielsen.

Det er kun et år siden, at Strandvejen sidst blev omdannet til en byggeplads. I efteråret og vinteren 2017 lagde Dong og Ørsted en ledning fra stålværket i Frederiksværk hele vejen til Helsinge og måtte i den forbindelse grave Strandvejen op. Det kunne virke oplagt, at forsyningen på samme tidspunkt var gået i jorden, men det var ikke muligt.

- Vi kunne ikke udnytte deres huller og graverender, for de ting vi arbejder på, ligger forskellige steder i vejen. Hovedledningerne til vand og fjernvarme ligger i højre side af vejen, mens de andre ledninger ligger i venstre side, siger Mikkel Nielsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede