30. november 2020
Det varer ikke længe før Strandvejen med en hastighedsbegrænsning på 40 km/t bliver god og tryg at færdes på for fodgængere, cyklister og billister.
Det varer ikke længe før Strandvejen med en hastighedsbegrænsning på 40 km/t bliver god og tryg at færdes på for fodgængere, cyklister og billister.
Foto: Thomas Quvang
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strandvejen: Nu lysner det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strandvejen: Nu lysner det

Om en god måneds tid forventes Strandvejen at være nyasfalteret

Halsnæs - 22. oktober 2020 kl. 09:44
Af Thomas Quvang

Strandvejen i Frederiksværk har meget længe nærmest kunne sammenlignes med en pukkelpist for alle trafikanter, og en kilde til enorm uro og besvær for beboere langs vejen, men nu lysner det endelig.

Således nærmer trafiksaneringen på Strandvejen sig endelig sin afslutning. Det betyder, at vejen snart står klar med nye bump og kørebaneindsnævringer, og så vil der være lavet nye gang- og cykelstier i begge retninger.

Længere tid end forventet

Tilbage i foråret besluttede byrådet i Halsnæs Kommune, at der skulle laves trafikmæssige forbedringer på Strandvejen på strækningen mellem Jernbanegade og Staalværksvej.

Trafiksaneringen har taget længere tid end forventet, men nu er arbejdet er dog ved at nå sin ende.

Asfalteringen på kørebanen er blevet udskudt en anelse i forhold til den oprindelige tidsplan, blandt andet på grund af et dæksel i vejen, som Halsnæs Forsyning mangler at montere. Dækslet, som skal specialfremstilles, har ladet vente lidt på sig, men det forventes at være monteret i løbet af uge 44.

Derudover mangler entreprenøren det sidste ved stationen, og derefter er hele strækningen klar til at blive asfalteret.

En måneds tid

Asfaltfirmaet Colas startede onsdag med at fræse og udlægge ny asfalt på de nye gang- og cykelstier.

Når stierne er lavet går Colas i gang med kørebanen. Først fræses asfaltslidlaget, så kørebanen kommer til at fremstå mere jævn. Efterfølgende vil der blive lagt et nyt slidlag og etableret bump.

Asfaltarbejdet forventes at være færdigt i løbet af en måneds tid, men da vejret kan komme til at spille ind, er tidshorisonten med forbehold.
Desuden vil der i uge 46/47 blive plantet bøgepur i sidehellerne ved bumpene.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?