31. juli 2021
Thue Lundgaard (EL) havde taget et lille Dannebrogsflag med i byrådssalen, men kunne ikke tilslutte sig forslaget fra Dansk Folkeparti. Foto: Niels J. Larsen
Thue Lundgaard (EL) havde taget et lille Dannebrogsflag med i byrådssalen, men kunne ikke tilslutte sig forslaget fra Dansk Folkeparti. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort nej til Dannebrog i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort nej til Dannebrog i byrådssalen
Halsnæs - 20. november 2020 kl. 05:02
Af Niels Jørgen Larsen

Med stemmerne 19 mod to afviste byrådet i Halsnæs forslaget fra Dansk Folkepartis Ole S. Nielsen om at Dannebrog fremover skal være en del af udsmykningen i byrådssalen.

Ole S. Nielsen, der afløser sygemeldte Gitte Hemmingsen i byrådet, begrundede sit forslag med at Dannebrog var et smukt flag og symbol på frihed og demokrati. Det erklærede Enhedlistens Thue Lundgaard sig fuldstændig enig i, men Ole S. Nielsens håb om yderligere opbakning fra den modsatte side af byrådssalen forsvandt hurtigt, selv om Thue Lundgaard ellers havde medbragt et lille Dannebrogsflag i byråssalen og Torben Hedelund (S) fortalte at han som ung rejsende havde syet et Dannebrogsflag på sin rygsæk.

- Der skal være respekt om Dannebrog, det er ikke respekt at bruge flaget politisk, konstaterede Thue Lundgaard og henviste til at Dansk Folkeparti vil tage monopol på flaget og bruge det i sit logo.

Olaf Prien (SF) mente at flaget præsenterede sig bedst udendørs på en flagstang med himlen som bagggrund. Socialdemokratiet og Venstre afviste kort forslaget fra Ole S. Nielsen med at byrådsmedlemmerne ikke skulle blande sig i indretningen af byrådssalen.

Torben Hedelund (S) lagde ikke fingrene imellem, da han gav sin mening til kende om forslaget fra DF, der som han sagde efter har været fremsat af Dansk Folkeparti i hele landet med nationalistiske undertoner.

Han kaldte det plat, meningsløst og malplaceret.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?