14. juni 2021
Gæstfrie i Halsnæs er på banen igen. Arkivfoto
Gæstfrie i Halsnæs er på banen igen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støtte til udvisningstruede syrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtte til udvisningstruede syrere
Halsnæs - 26. april 2021 kl. 16:34

En gruppe borgere fra det tidligere Gæstfrie i Halsnæs arrangerer tirsdag aften en mindre demonstration til støtte for udvisningstruede syrere.

Det starter kl. 20 i Skjoldborgparken i Frederiksværk og arrangeres i anlednings af ramadanen som en fælles iftar med måltid ved solnedgang, egen mad og tæpper kan medbringes, og deltagerne kan placere sig rundt i parken i coronasikre bobler, foreslår arrangørerne fra Gæstfrie i Halsnæs.

"Vi håber at I vil komme og vise regeringen, at vi er mange borgere, der er rystede over, at Danmark som det eneste land i verden udviser syriske flygtninge tilbage til det diktatur og den diktator de er flygtet fra.
Tag gerne et banner eller skilt med et støttende budskab med, så vi tydeligt signalerer, hvorfor vi har samlet os," melder arrangørerne, der opfordrer til coronatest før støttearrangementet i parken den 27. april kl. 20.

Som omtalt på sn.dk/halsnaes og i Frederiksborg Amts Avis fik familien Bertawi fra Frederiksværk i december besked på at forlade Danmark.

Familien med faderen Redwan Bertawi, moderen Samira Al-sayed og deres fire børn Riham(23 år), Rawan(22) og Mohammad(20) samt Adam(3) frygter repressalier, hvis de udvises til Syrien: "Min familie og mig har ytret os kritisk mod Assads regime, og lige så snart vi vender tilbage, så bliver vi anholdt," har 20-årige Mohammad tidligere udtalt.

arrow Læs også: Debat: Bum! Lær dansk! Så går det dig godt!
arrow Stort fremmøde til protest mod hjemsendelser: - Det var bevægende
28. april 2021 kl. 17:43 Opdateret: kl. 15:44
Hvor langt tror du Danmark når ved EM