25. marts 2019
Driftschef for Spildevand ved Halsnæs Forsyning Finn Ellegaard fortalte Liseleje-beboere om den samlede spildevandsplan, rensningen i Melby og udløbet i Kattegat.                            Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Driftschef for Spildevand ved Halsnæs Forsyning Finn Ellegaard fortalte Liseleje-beboere om den samlede spildevandsplan, rensningen i Melby og udløbet i Kattegat. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Spildevandsledning er mega-lang«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Spildevandsledning er mega-lang«
Halsnæs - 06. juli 2018 kl. 04:59
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den officielle måling fortæller nu, at udløbet af spildevandsledningen i Kattegat ligger 1145 meter fra kysten ved Liseleje. Og det er væsentligt længere end tilsvarende ledninger etableret af andre kommuner.

Det kunne driftschef for spildevand ved Halsnæs Forsyning Finn Ellegaard fortælle en gruppe Liseleje-borgere, da de onsdag var inviteret på besøg på Melby Renseanlæg.

Besøget var kommet i stand som følge af de spørgsmål, der er rejst af flere i forbindelse med den ny spildevandsplan, hvor spildevand fra hele Hundested-området fremover også skal behandles på anlægget i Melby og sendes ud i Kattegat via ledningen ved Liseleje.

Det sker fordi renseanlægget i Hundested overgår til at være pumpestation, da man kan rense spildevandet mere effektivt i Melby og samtiidg undgå at udledning i den mere følsome Isefjord.

Bekymringen hos borgerne går bl.a. på om ledningen kan klare den øgede belastning og om den øgede mængde renset spildevand vil forringe badevandskvaliteten ved en af Danmarks bedste strande.

Finn Ellegaard forsikrede de fremmødte om, at både Melby Renseanlæg og ledningen ud i Kattegat kunne klare opgaven.

- I mine øjne er ledningen mega-lang. Til sammenligning har Lyngby-Taarbæk Kommune en ny udledning, der går 550 meter ud i Øresund, og Gribskov Kommunes udligning ved Smidstrup strand går 615 meter ud, fortalte Finn Ellegaard på spørgsmål om den ledning på altså ca. 1150 meter, der blev etableret ud for Hyllingebjerg i starten af 1980'erne.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede