24. januar 2019
Anja Rosengreen bor i Lynæs med fjordudsigt.                            Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Anja Rosengreen bor i Lynæs med fjordudsigt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spar afgift på en god miljøplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spar afgift på en god miljøplan
Halsnæs - 11. januar 2018 kl. 13:09
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SF'eren Anja Rosengreen har afløst Walter Christophersen (DF) som formand for et af de tunge udvalg i Halsnæs Kommune, Miljø og Plan, som det hedder nu i stedet for Miljø og Teknik.

Men virksomheder og bygherrer skal ifølge den ny formand ikke frygte for øget miljøkontrol, og at det bliver langt sværere at komme igennem med planer om udbygning og nye projekter, når der sidder en SF'er for bordenden i udvalget.

- Hvis man er en veldrevet og solid ordentlig virksomhed, så skal man nærmest glæde sig over, at alle har lige vilkår, lovgivningen skal jo overholdes. Det tænker jeg som virksomhed man sætter pris på. Og tværtimod, jeg vil gerne have at forvaltningen er meget imødekommende og hjælpsom. Hvis man som virksomhed har nogle udfordringer, kan man starte med at henvende sig og spørge hvad man kan få af rådgivning. Der er overhovedet ikke noget at frygte, jeg har klart den overbevisning at ikke nogen dele af samfundet kan undværes, heller ikke private virksomheder. De skaber en masse gode arbejdspladser, og det skal være en symbiose mellem erhvervslivet og en velfungerende kommune, siger Anja Rosengreen.

Den ny udvalgsformand vil gerne belønne virksomheder for at have en miljø- og klimahandlingsplan. Om muligt i form af et afgiftsnedsættelse, således at man f.eks. kan slippe for den dækningsafgift, der blev genindført med den seneste budgetaftale til stor fortrydelse for de borgerlige partier og erhvervslivets repræsentanter i kommunen.

- Det er ikke noget jeg har snakket med nogen andre om, men at motivere til forandringer ved at give folk en udsigt til noget, er et godt princip. Jeg ved ikke om det praktisk overhovedet er muligt, men det kunne være, at hvis nogle virksomheder vil medvirke til at nedbringe deres energiforbrug, kan det afspejle sig i nogle andre friheder. Det synes jeg man skal kigge på. Det er sjovere at belønne dem, der gør en indsats, end at straffe dem som ikke gør det godt, siger Anja Rosengreen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk