8. august 2020
Per Seerup Knudsen vil have sat planens 23 punkter i gang i år.
Per Seerup Knudsen vil have sat planens 23 punkter i gang i år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seerup om lægemangel: Skal ske noget i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seerup om lægemangel: Skal ske noget i år
Opdateret 02. maj 2016 kl. 06:22
Halsnæs - 01. maj 2016 kl. 04:00
Af Kasper Daubgjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De 23 punkter, som PLO og Region Hovedstaden nu sætter i søen har alle to ting til fælles. De skal dels hjælpe med at fastholde og rekruttere læger i de sårbare områder i Region Hovedstaden, og dels er det initiativer som skal sættes i gang allerede i år. Det slår regionrådsmedlem Per Seerup Knudsen(S), som har været en del af forhandlinger til planen, fast.

-Vi er nød til at gøre mest muligt i den her situation Der var oprindeligt flere initiativer i spil, men de er reduceret til 23, fordi vi har forlangt initiativer, som skal skabe ændringer nu. I år. Lægerne har behov for en løsning i år af hensyn til deres patienter, siger Per Seerup Knudsen.

Han skal nu ud og drøfte planens forslag med blandt andet kommunerne og lægeuddannelsen, mens papiret også skal drøfte og bearbejdes i en række regionale udvalg. En del af forslagene kan nemlig ikke føres ud i livet uden parternes medvirken.

- Dem, der har magten til at ændre ved tingene, skal have opgaven. Det er en kommunal kompetence at se på og ændre lokalplaner, derfor skal vi drøfte det med kommunen, siger Per Seerup Knudsen og slår fast, at han håber, at alle 23 punkter bliver realiseret.

At planen skal fremlægges og drøftes en række steder kommer ikke til at spænde ben for en hurtig igangsætning, i følge Per Seerup Knudsen.

- Jeg har stukket en finger i jorden i flere fora, og det er min tro, at alt er sat i gang inden sommerferien.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis i weekenden

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?