18. januar 2019
Artania er det største krydstogtskib nogensinde, som er anløbet Hundested Havn - både hvad angår vægt, længde og dybde.

Fotos: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Artania er det største krydstogtskib nogensinde, som er anløbet Hundested Havn - både hvad angår vægt, længde og dybde. Fotos: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video og billeder: Rekordskib kom i havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video og billeder: Rekordskib kom i havn
Halsnæs - 13. juni 2018 kl. 12:51
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev onsdag formiddag skrevet i historie på Hundested Havn, da det største krydstogtskib nogensinde - og det første fra Tyskland - lagde til kaj i den nordsjællandske havneby. Artania er det femte cruise med anløb i Hundested og er større end sine forgængere på alle parametre; længde, vægt, dybgang og passagerer.

arrow Læs også: Se billeder: Kom ombord på Artania

- Det er absolut maksimum, vi kan klare, sagde Søren Brink, havnedirektør i Hundested og prisede sig glad for, at vind- og vejrforhold var med havnen.

Med sin længde på 231 meter fylder Artania hele havnens krydstogtkaj og har plads til 1200 passagerer og 530 besætningsmedlemmer. Det flydende højhus har ni dæk og rager 43 meter op over vandet, men det er de 7,9 meter under havoverfladen, som har været det springende punkt.

Det efterlader ikke meget frirum i den 8,4 meter dybe sejlrende ved Hundested, men skibet blev uden problemer manøvreret ind til kajen af den norske kaptajn Morten Hansen.

Her blev passagerne mødt af kæmpende og lurblæsende vikinger.

Da skibet aldrig har været i Hundested før, blev der, som traditionen foreskriver, afholdt en såkaldt »plaquette & keys ceremoni«, hvor borgmester Steffen Jensen(S) og kaptajn Morten Hansen udvekslede gaver i form af et byvåben og en miniatureudgave af skibet.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk