11. december 2018
Udskolingseleverne på Magleblik Skole strejkede tirsdag morgen fra skoletimerne for at demonstrere foran rådhuset. 

Fotos: Kasper Daugbjerg Dønbo
gallery icon

Se billedserie

Udskolingseleverne på Magleblik Skole strejkede tirsdag morgen fra skoletimerne for at demonstrere foran rådhuset. Fotos: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Sultne elever i demonstration foran rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Sultne elever i demonstration foran rådhuset
Halsnæs - 13. marts 2018 kl. 10:52
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kampråbet »Vi vil ud!« lød taktfast foran rådhuset i Frederiksværk, da alle udskolingselever på Magleblik Skole tirsdag morgen droppede undervisningen for at demonstrere.

Under bannere med påskriften »Jeg er sulten«, »8 timers skole uden mad er ikke acceptabelt« og »Skolen skal ikke være et fængsel« gik de fra skolen til rådhuset for at gøre opmærksom på to store problemer i deres hverdag.

Siden sidste sommer har eleverne på Halsnæs Kommunes skoler ikke haft tilladelse til at forlade skolens område. Den ordning har fra starten af det nye år udviklet sig til et problem for eleverne. Her trådte en ny madordning i kraft, hvor eleverne skal bestille deres mad dagen inden. Det betyder, at elever som har glemt deres mad, ikke har mulighed for at købe mad i skolens kantine som tidligere, og at de ikke må forlade skolens område for at købe mad.

Aktionen påkaldte sig opmærksomhed fra borgmester Steffen Jensen(S), som både mødtes uden for rådhuset med de unge demonstranter og inviterede skolens elevrådsformand og 10 elever til et møde med det samme på hans kontor.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk