24. juni 2021
Ketil Teisen og Pia Kai-Sørensen i 'dybet' under det gamle mejeri.  Fotos: Jan Stephan
gallery icon

Se billedserie

Ketil Teisen og Pia Kai-Sørensen i 'dybet' under det gamle mejeri. Fotos: Jan Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Skjult kunstværk skal frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Se billederne: Skjult kunstværk skal frem i lyset
Halsnæs - 13. februar 2021 kl. 09:01
Af Anders Nordstrand

Pia Kai-Sørensen og Ketil Teisen er i gang med at realisere planen om at skabe et filmværk om den afdøde billedhugger Preben Boyes 'hemmelige' kælder under det gamle mejeri i landsbyen Torup - en helt speciel installation, der foreløbig har været skjult for de fleste og kan beskrives som et inferno af "gys, gru og glæde".

Halsnæs Avis var det første skrivende medie, der i forbindelse med Åbne Atelierdøre 2011 blev lukket inden for i den hemmelige hule, hvor kunstneren gennem flere år havde bakset med at male, opstille figurer og andre værker, som tilsammen dannede "et liv under jorden" med en helt speciel stemning. Få år senere, inden Preben Boyes død i 2014, inviterede han på ny inden for til en slags repremiere efter istandsættelse, og den kendte kunstner syntes, at kælderen med de mange genstande endelig var helt perfekt.

Ægteparret Pia og Preben boede og arbejdede i det gamle mejeri, og efter hans død har Pia sammen med lokale ildsjæle indrettet bygningen til bl.a. koncertsted.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?