23. januar 2021
Frederiksborg Brand- og Redning vil gerne bidrage til at skabe en bæredygtig fremtid. Projekt "Green Skills for Firefighters" skal sætte fokus på, hvordan beredskabet kan bidrage til den grønne omstilling. Arkivfoto.
Frederiksborg Brand- og Redning vil gerne bidrage til at skabe en bæredygtig fremtid. Projekt "Green Skills for Firefighters" skal sætte fokus på, hvordan beredskabet kan bidrage til den grønne omstilling. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde brandbiler med blå blink vil være grønnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde brandbiler med blå blink vil være grønnere
Halsnæs - 04. januar 2021 kl. 13:03
Af Kim Larsen

Brug af store mængder vand og kraftfulde brandbiler i høj fart er en del af udrykningen, når brandvæsenet kører ud for at slukke ildebrande.

Men kan de blå blink forenes med en grøn omstilling? Kan der bruges regnvand i stedet for drikkevand ude på indsatserne? Kan beredskabet mindske CO2-udledningen fra brandbilerne?

Dette og meget mere skal Frederiksborg Brand & Redning undersøge sammen med Danmarks Tekniske Universitet og flere europæiske partnere i projektet Green Skills for Firefighters.

Beredskabet er til for at skabe sikkerhed og tryghed. I Frederiksborg Brand & Redning ønsker man, at denne omtanke ikke kun skal gælde ved akutte indsatser, men også på langt sigt. Derfor har Frederiksborg Brand & Redning taget initiativ til et internationalt EU-projekt, der sætter fokus på, hvordan beredskabet kan være med til at skabe en bæredygtig fremtid.

Grønt projekt i fem lande

I løbet af projektet vil Frederiksborg Brand & Redning være med til at teste hvordan:

o Brandfolk kan udføre deres indsatser (fx brandslukning) på en grønnere måde?

o Brandfolk kan reducere elforbruget på brandstationen?

o Brandfolk kan reducere vandforbruget på brandstationen?

o Procentdelen af stationsaffald, der kan genbruges, kan øges?

o CO2-udledningen ved transport kan reduceres?

o Brandfolk kan inspirere til mere bæredygtig adfærd i lokalsamfundet?

Projektet skal hjælpe beredskaber og brandfolk med i højere grad at bakke op om den grønne omstilling og sikre, at det både bliver nemmere og grønnere at køre ud med de blå blink.

Helt konkret vil projektet munde ud i en e-læringsportal, der lanceres i sommeren 2023.

Foruden Frederiksborg Brand & Redning og Danmarks Tekniske Universitet deltager brandkorps og teknologi-/miljøinstanser fra Irland, Litauen, Cypern og Spanien i det grønne Firefighter-projekt,

Projektet er medfinansieret af EUs Erasmus+ program.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?