23. november 2017
Efter rengøringen i Halsnæs er hjemtaget til den kommunale rengøringsvirksomhed, er rengøringen blevet bedre end nogensinde før. Foto: Peter Andersen
Efter rengøringen i Halsnæs er hjemtaget til den kommunale rengøringsvirksomhed, er rengøringen blevet bedre end nogensinde før. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rengøring bedre end nogensinde før: Hjemtagelse er en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rengøring bedre end nogensinde før: Hjemtagelse er en succes
Halsnæs - 17. marts 2017 kl. 09:47
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kvaliteten af rengøringen er steget mærkbart efter Halsnæs Kommune i 2016 valgte at hjemtage opgaven fra ISS. Rengøringsvirksomheden har netop leveret det flotteste resultat i en kvalitetstest nogensinde med tilfredsstillende resultater på 92 procent af de kontrollerede lokationer. Dette tal ligger betydeligt over niveauet inden overtagelsen, hvor rengøringsniveauet kun knap 68 procent af stederne var tilfredsstillende.

- Medarbejderne har ydet en fantastisk indsats for at opnå dette flotte resultat. Det viser også, at det var den helt rigtige beslutning at hjemtage opgaven med rengøringen fra ISS, uanset hvilken politisk holdning man måtte have til spørgsmålet om konkurrenceudsættelse. Som jeg tidligere har udtalt, så er det ikke afgørende for mig, om opgaven bliver løst af kommunen eller en privat aktør, men om vi får opgaven løst i den rette kvalitet og til den rette pris, og det må man sige, vi gør efter hjemtagelsen, siger borgmester Steen Hasselriis(V).

Sygefraværet er også faldet betydeligt efter hjemtagelsen. Fra at ligge på 12 procent, er det nu faldet til cirka 7 procent.

- Det faldende sygefravær vidner også om bedre trivsel blandt de ansatte. Vi har dermed ikke alene fået en bedre og mere effektiv rengøring - vi har også fået nogle gladere medarbejdere i rengøringen. Så indtil nu har det været en gevinst for kommunen i dobbelt forstand, fortsætter Steen Hasselriis.

Kontrollerne er gennemført af en ekstern konsulent efter INSTA 800-standarden. INSTA 800 er en fælles nordisk standard for måling af rengøringskvalitet, som kan foregå både ved visuel kontrol og med brug af måleinstrumenter, ud fra i forvejen fastsatte niveauer for kvaliteten af rengøringen det pågældende sted.

Alle 67 lokationer i kommunen, hvor Rengøringsvirksomheden gør rent, er blevet kontrolleret af den uvildige eksterne konsulent. Kun fem dumpede, og de faldt på meget små ting, såsom støv i hjørnerne på en trappe og fladesnavs på gulvet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk