25. april 2019
Halsnæs passer ikke ind i fortællingen om det rige Nordsjælland, og det budskab er vigtigt at få frem, mener kommunen selv. 

Foto: Halsnæs Kommune
Halsnæs passer ikke ind i fortællingen om det rige Nordsjælland, og det budskab er vigtigt at få frem, mener kommunen selv. Foto: Halsnæs Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opråb fra borgmester: Vi minder mere om Lolland end Egedal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opråb fra borgmester: Vi minder mere om Lolland end Egedal
Halsnæs - 05. oktober 2018 kl. 04:01
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjælland er ikke kun velhavende kommuner med højt uddannede borgere, der betaler topskat. Glansbilledet og de mest sædvanlige nordsjællandske fordomme rammer helt forbi i Halsnæs Kommune. Her minder de mere om Lolland Kommune end eksempelvis Egedal Kommune i følge borgmester Steffen Jensen(S).

- Kigger man på udgifterne til det specialiserede område, gennemsnitslikviditet, forventet levealder og mange andre parametre, så ligner vi mere Lolland, Langeland eller flere kommuner i Sønderjylland, end vi ligner Egedal, siger Steffen Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen prøvede seneste at gøre op med den forkerte opfattelse i Udvalget for Landdistrikter og Øer i Folketinget onsdag.

- Vi passer ikke ind i fortællingen om Nordsjælland, og det gentager og fortæller vi gerne igen og igen. For vi bliver nødt til at få politikerne på Christiansborg til at forstå det. Når de italesætter det rige Nordsjælland, så repræsenterer det ikke virkeligheden, siger Steffen Jensen.

Han frygter, at den forkerte opfattelse af Halsnæs kan blive et problem for kommunen, når der skal uddeles statslige midler i puljer og ordninger eller prioriteres infrastrukturelle investeringer.

Senest har kommunen genåbnet budgettet for at finde 70 mio. kroner årligt. Det skyldes voldsomme stigninger i udgifterne til anbragte børn og unge.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede