7. december 2019
LIllebjerg skole åbner i næste uge. På en del af den tidligere Storebjergskole. Foto: Niels J. Larsen
LIllebjerg skole åbner i næste uge. På en del af den tidligere Storebjergskole. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye tilbud skal give færre anbragte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tilbud skal give færre anbragte børn
Halsnæs - 09. august 2019 kl. 04:53
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste gange, der er åbnet en ny skole i Halsnæs, har det været en privatskole, men nu er den kommunale Lillebjerg Skole klar til at slå dørene op i næste uge.

LIllebjerg Skole og Birkehuset er navnene på det ny skole- og behandlingstilbud, der åbner på dele af den forhenværende Storebjergskole i Hundested. Tilbuddet afløser bl.a. Bøgebjerggård, som man sidste år i forbindelse med budgetaftalen og vedtagelsen af en række nye tiltag på familieområdet besluttede at lukke.

Bygningerne på Birkevej skal give plads til 50 elever i specialskolen, 30 elever i et dagbehandlingstilbud og 24 børn i det helt ny såkaldte 14-21-tilbud i Birkehuset. Det sidste tilbud er igang i midlertidige lokaler, men må dog vente til nytår med at rykke ind i Birkehuet, mens specialskolen og dagbehandlingstilbuddet åbner nu.

Udover de børn som hidtil har benyttet Bøgebjerggård, der tidligere hed Heldagsskolen og de senere år har været en del af Hundested skole, kan det ny tilbud blive til gavn for andre.

- Med Lillebjerg skole vil vi kunne undgå at køre børn ud af kommunen og hjælpe dem til hurtigere at komme tilbage i deres almindelige klasse. De vil være i et miljø og går i skole i det samme område deres kammerater bor. De elever vi kører ud af kommunen, får ikke noget netværk hvor de bor - nu kan de trives bedre i dagligdagen, siger Jakob Jensen, chef for Social Service og Familier.

Håbet er at man med det ny tiltag kan støtte nogle børn i tide og dermed undgå nogle af de anbringelser, som koster kommunen dyrt.

- Vi er ret spændte. Det er ikke noget vi har prøvet før, men har hentet inspiration fra Mariager Fjord kommune. Det skal fungere som et hjem udenfor hjemmet, siger Michael Thomsen (V), formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

grafik køb billede