18. juni 2021
En syv meter høj klatrevæg og en klatreklub er blandt de seneste påfund i Torup.
En syv meter høj klatrevæg og en klatreklub er blandt de seneste påfund i Torup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny klatrevæg skyder op i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny klatrevæg skyder op i landsby
Halsnæs - 06. maj 2021 kl. 19:26
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Nok har Torup ingen bjerge, men snart kan man aligevel se landsbyen lidt oppe fra, når en helt ny klatrevæg den 29. april bliver indviet i byen. Væggen, som er monteret på Halsnæs Lilleskoles gavl på Dyssekildegård midt i Torup skal være til gavn og glæde for hele Torup.

- Blandt Torups mange talenter har vi en klatre-instruktør - og af samme grund snart en klatreklub. Vi var i forbindelse med Årets Landsby-hæderen i 2019 enige om at bruge nogle af pengene til ungdoms-aktiviteter. Her kommer klatringen ind: Torup går i højden, siger en glad Peter Plant, formand for Torup Ting.

Varieret sværhedsgrad

Den syv meter høje og fem meter brede bliver hjørnestenen i Torup Klatreklub, som har stiftende generalforsamling den 29. april klokken 17 på Halsnæs Lilleskole. Herefter vil der være organiseret træning for unge og kurser for voksne.

- Der er varieret sværhedsgrad, dvs. at der er ruter til ny begyndere, men også til de øvede. Inden for klatreverdenen bruger man et pointsystem til at afgøre sværhedsgraden og her ligger vi fra 4+ til 6c+, siger Sofie Most Jensen fra Torup Klatreklub.

Væggen er desuden blevet testet og godkendt af force technology.

Alle kan prøve

Klatring er en sport fyldt med adrenalin og alsidige oplevelser, noget man samles om og dyrker i fællesskab. Derfor er klatrevæggen ikke kun et sportsligt samlingssted, men også et socialt.

Det skal ses som sundhedsmæssige tilbud på tværs af skoler og foreninger i Halsnæs. Og eleverne på lilleskolen - de kan fremover komme højt til vejrs i frikvarteret.

»Vi glæder os til at slå dørene op og vise både børn, unge og kanske også voksne nogle sunde måder at søge udfordringer på«, lyder det i en pressemeddelelse fra Torup Ting og Torup Klatreklub.

Klatrevæggen er blevet etableret med støtte fra Nordea-fonden.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?