10. december 2019
Her fiskes ikke! Tre bøjer markerer en svømmebane på 300 meter ud for Trekanten-stranden i Hundested.
gallery icon

Se billedserie

Her fiskes ikke! Tre bøjer markerer en svømmebane på 300 meter ud for Trekanten-stranden i Hundested.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bane for havsvømmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bane for havsvømmere
Halsnæs - 14. august 2019 kl. 04:01
Af Niels J. Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nej, livredderne har ikke sat garn op for at fange fisk til frokost og aftensmad!

Trekantens livredder gennem et kvart århundrede, Steffen Mattrup Lund-Hansen, har flere gange den seneste uge måtte forklare badegæster, hvad formålet er med de tre bøjer med flag, der er sat op ude i vandet - tæt ved Nordmolen, ud for Skansen og ca. midtvejs ud for livredderskuret.

Der er tale om svømmebøjer med et markeringsflag, og de udgør til sammen en 300 meter lang svømmebane, som kan benyttes af alle, men særlig vil være til glæde for de efterhånden flere og flere åbent vand-svømmere. Banen er lagt, så svømmere er ude af fare for den stærke tidevandsstrøm fra sejlrenden. En tilsvarende bane er i øvrigt lavet i Hornbæk.

Steffen Mattrup Lund-Hansen ser frem til at flere havsvømmere vil benytte svømmebanen i stedet for at svømme udenfor livredderområdet langs kysten i retning mod Liseleje, som flere gør.

Livredningstjenesten opfordrer i øvrigt svømmere til altid at tage en snak med livredderen om potentielle fare den dag, inden de svømmer en tur. Desuden er det altid en god idé, når man svømmer langt, at gøre sig synlig med en farverig badehætte og en oppustelig svømmebøje. Men planen er at lade svømmebanen ud for Trekanten ligge også efter livreddersæsonen er slut.

- Der kan godt være gode svømmedage i september, så vi lader den nok ligge til 1. oktober, siger Steffen Mattrup Lund-Hansen.

En af de som har taget svømmebanen i brug er 55-årige Frank Mortensen fra Hundested. Han håber at flere vil benytte banen, når folk nu bliver opmærksomme på den.

- Når banen ligger ved livredderområdet, er det med til at skabe sikkerhed, siger Frank Mortensen.

Han fortæller at bøjerne ligger på et sted mellem 1,60 og to meters dybde afhængig af om det er høj- eller lavvande, således at han med sine 1,80 meter næsten kan bunde derude.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

grafik køb billede