17. oktober 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nostalgidage holder stort veteranræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nostalgidage holder stort veteranræs
Halsnæs - 06. juni 2019 kl. 13:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stykke land på Grønnessegårds jorder er i disse dage ved at blive klargjort til racerløb. Her skal køretøjer fra før 1940 trykke speederen i bund og køre ræs, når TimeWinder Nostalgidage i pinsen 8.-10. juni for første gang kan byde på tiltaget »Landracing Experience«.

15 køretøjer er tilmeldt ræset, det ældste har 108 på bagen. Det drejer sig om den amerikansk-byggede Overland racer fra 1911. Den præsterer hele 30 heste der vrides ud af en fire-cylindret højkompressions motor på 3,2 liter. Lidt yngre er den kædetrukne American La france fra 1917, som også er tilmeldt løbet. Dette køretøj har nok løbets største motor med hele 7,5 liter slagvolumen fordelt på otte cylindre i række. Sidste halvdel af tyverne er godt repræsenteret med Ford T og A racere og også køretøjer fra 30'erne og fyrrerne er repræsenteret. Ikke mindst med en genskabt kopi af en unik 1930 Ford A Streamliner med original 4 cylindret motor og en Fiat 508 bygget specielt til Nordisk Specialklasse på jordbaner i 1938.

Ens for alle bilerne er at de i løbet af de sidste 50 år er ombygget og målrettet løb med den klausul at der ikke må benyttes komponenter nyere end 1947.

TimeWinder lover at race-området bliver det rene slaraffenland for Georg Gearløs-typerne

De beskyttede værksteder i Sølager ved Hundested hjælper med at opbygge målsøjler og andet fysisk grej til banen.

Det første motorløb i Danmark blev afviklet i år for netop 100 år siden - på Fanø. Stilen omkring de klassiske Hot Rods og motorcykler fra før 2. Verdenskrig passer som fod i hose med TimeWinder-ånden. Derfor faldt et af årets valg for nytilkomne aktiviteter på TimeWinder på at publikum vil kunne opleve »dørtræk« som vores forfædre kørte det.

På den dertil anlagte jordbane vil de helt gamle køretøjer kunne nydes i en uvant bevaret og restaureret version - men ikke mindre historisk. Der køres flere gange dagligt alle tre pinsedage, 8.-10. juni.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede