6. april 2020
Knud Rasmussens Hus, her med fritlagt varde, havde 11.300 gæster i 2019.               Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Knud Rasmussens Hus, her med fritlagt varde, havde 11.300 gæster i 2019. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museerne sætter besøgsrekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museerne sætter besøgsrekord
Opdateret 14. januar 2020 kl. 10:37
Halsnæs - 14. januar 2020 kl. 04:34
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fem år siden lovede museumsleder Frank Allan Rasmussen sin bestyrelse, at industrimuseet Frederiks Værk og Knud Rasmussens Hus i 2020 ville nå et samlet besøgstal på mindst 25.000. Det ser nu realistisk ud efter et rekordår 2019.

- Jeg kan med glæde melde, at vi i 2019 har haft tæt ved 24.500 gæster, og det er absolut rekord med flere tusinde flere end sidste år, siger Frank Allan Rasmussen.

I 2018 - med en lang, tør sommer - oplevede man et lille dyk i besøgstallet fra rekorden 22.500 i 2017 til 21.000, men samlet set har det set godt ud for museerne i Halsnæs over en årrække. Bag de nye tal gemmer der sig særligt to ting, som glæder museumslederen ekstra:

- Der er kommet en bedre balance mellem besøgstallene i Knud Rasmussens Hus og Krudtværksmuseet. Og vi kan fremvise en fremgang på 90 procent i antallet af besøg fra skolesøgende børn, siger Frank Allan Rasmussen.

Knud Rasmussens Hus, som traditionelt har trukket det helt store læs, har i 2019 har 11.300 gæster. Krudtværksmuseet er derved kommet bedre med, og fremgangen for skolebørnene hænger tæt sammen med de tilbud skolerne har fået via Kulturtjenesten, hvor man blandt andet kombinerer historie med aktuelle klimaspørgsmål.

Fremgangen glæder også Helle Lunderød (S), som her ved årsskiftet efter 15 år har afgivet sin formandspost for museets bestyrelse i forbindelse med, at industrimuseet overgår til at være en selvejende institution.

- Det er rigtig flot, og det glæder mig særligt med fremgangen for børn og unge. Det skyldes blandt andet, at Kulturtjenesten har gang i mange forløb, og det giver flere besøgende, når børn efterfølgende tager deres forældre og bedsteforældre med, siger formanden for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.