12. april 2021
I Knud Rasmussens Hus og andre museer håber man på en ny »sommerpakke« fra folketinget. Foto: Niels J. Larsen
I Knud Rasmussens Hus og andre museer håber man på en ny »sommerpakke« fra folketinget. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museer ønsker sommerrabat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museer ønsker sommerrabat
Halsnæs - 01. marts 2021 kl. 04:59
Af Niels Jørgen Larsen

Flere nordsjællandske museer ser gerne en »sommerpakke« som i 2020, så det også i år bliver muligt at gå på museum til halv pris til sommer, hvor danskerne igen forventes at holde ferie i Danmark, mens de udenlandske turister vil mangle.

arrow Læs også: Museum: Tidlig åbning er bedre end halv pris

Ønsket om en rabatordning er nærmest enslydende fra Esrum Kloster, Knud Rasmussens Hus, J.F. Willumsens Museum og Louisiana. Og det bakkes op af Visit Nordsjælland.

- Der er endnu mere brug for støtte og hjælp til turisterhvervet denne sommer, hvor vi ikke får udenlandske gæster før alle er igennem vaccineprogrammet. Derfor vil en ordning med halv pris være en kæmpe hjælp og et tilbud mange lokale også vil få glæde af, så det hilser vi rigtig meget velkommen, siger direktør i Visit Nordsjælland Annette Sørensen.

Esrum Kloster havde en forrygende sommer i 2020 med flere gæster end normalt. Direktør Birgitte Meisner Nielsen kan ikke entydigt konkludere, at det skyldtes sommerpakken, men hun håber, det igen bliver muligt at få en sommer med halv pris på billetterne.

Hos Knud Rasmussens Hus i Hundested og Industrimuseet i Frederiksværk oplevede man, at rabatten gav nyt publikum.

- Vi så i sommer nye gæster i form af unge familier med børn. Det er en vigtig iagttagelse, at der er sammenhæng mellem pris og den gruppe som kommer på museerne, der ofte får kritik for at rette sig mod aldersgruppen plus 60, siger museumsleder Frank Allan Rasmussen.

Også Lisbeth Lund fra J.F. Willumsens Museum finder det en god idé med en tilsvarende ordning, og det siger man også ja tak til på Louisiana, hvor man dog finder det endnu vigtigere at museerne får lov at åbne tidligere i år end sidste år.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?