30. november 2020
En arbejdsgruppe under erhvervsministeren skal specifikt se på reglerne for udlejning af de såkaldte megasommerhuse eller poolhuse som her i Asserbo. Foto: Niels J. Larsen
En arbejdsgruppe under erhvervsministeren skal specifikt se på reglerne for udlejning af de såkaldte megasommerhuse eller poolhuse som her i Asserbo. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister vil ikke begrænse udlejning af sommerhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister vil ikke begrænse udlejning af sommerhuse
Opdateret 28. oktober 2020 kl. 11:17
Halsnæs - 23. oktober 2020 kl. 15:58
Af Niels Jørgen Larsen

Det skal være muligt at leje sit sommerhus ud i 41 uger om året, blot man selv bor i huset i de resterende to uger af de i alt 43 uger et sommerhus må benyttes om året.

Det slog erhvervsminister Simon Kollerup (S) fast torsdag i forbindelse med et samråd i folketingets erhvervsudvalg i anledning af de nye vejledninger omkring sommerhusudlejning og kommunernes planlægning af områder til store sommerhuse, som Erhvervsstyrelsen har haft i høring.

Her havde Erhvervsstyrelsen lagt op til, at udlejning skulle begrænses til 35 uger om året, men den idé er altså tager af bordet - efter protester fra flere borgerlige politikere og lobbyarbejde fra sommerhusudlejer-organisationer.

Spørgsmålet om udlejning af sommerhuse er taget op efter at Erhvervsstyrelsen har sat fokus på mulig ulovlig erhvervsmæssig udlejning af store sommerhuse i bl.a. Asserbo og massiv omtale i flere medier - herunder Frederiksborg Amts Avis - af de gener som de såkaldte partyhuse giver omgivelserne.

I forbindelse med samrådet i Erhvervsudvalget bebudede Simon Kollerup at en særlig arbejdsgruppe nu skal se på problematikken om de store sommerhuse.

- Vi er nødt til at forholde os til hvornår udlejning af store sommmerhuse bliver erhvervsmæssigt. Jeg har ikke noget imod store sommerhuse, men hvis samme person intensivt udlejer flere store sommerhuse, begynder det at ligne en forretning eller erhvervsmæssigt udnyttelse. Nogle gange er det flere huse ved siden af hinanden, og her må vi sætte en grænse, sagde Simon Kollerup på samrådet i Erhvervsudvalget.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?