27. september 2021
15-årige Mathias Zilberberg sammen med tidligere byrådsmedlem for Alternativet i Gribskov Susan Kjeldgaard ved mødet på Melby skole mandag. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
gallery icon

Se billedserie

15-årige Mathias Zilberberg sammen med tidligere byrådsmedlem for Alternativet i Gribskov Susan Kjeldgaard ved mødet på Melby skole mandag. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mathias sendte Alternativet til tops

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathias sendte Alternativet til tops
Halsnæs - 31. januar 2019 kl. 19:09
Af Niels Jørgen Larsen

Efter to markante valgsejre i træk måtte Socialdemokratiet strække våben til lidt uventet kant, da udskolingseleverne torsdag gik til stemmeurnene ved Skolevalget.

Det blev således en jordsskredssejr til Alternativet, der fik 28 af i alt 79 afgivne stemmer, svarende til over 35 procent! Socialdemokratiet måtte nøjes med at blive næststørste parti med 15 stemmer.

- Han gjorde det også godt, ham den unge Mathias, der var herude til paneldebatten, siger lærer Sarah Lindemann Thøgersen om Mathias Zilberberg fra Gilleleje, de med sine bare 15 år var klart yngste af de ungdomspolitikere, der deltog i mandagens vælgermøde på skolen.

Mathias har tilsyneladende talt direkte til sine jævnaldrende vælgere.

- Dog har eleverne ikke kun paneldebatten at basere deres stemme på, da de også har arbejdet med skolevalget i deres undervisning både på skolevalg.dk og taget kandidattest forskellige steder, fortæller Sarah Lindemann Thøgersen.

Udover at være lærer er hun også socialdemokatisk byrådsmedlem i Halsnæs og derfor glad for valget selv om hendes parti ikke blev topscorer denne gang som tilfældet var ved valgene på skolen i Melby i 2017, hvor man først deltog i det landsdækkende skolevalg i februar og siden lavede et valg i forbindelse med kommunalvalget i november.

- Jag må lige tilføje hertil, at jeg ikke har undervist en eneste af klasserne i forløbet, da jeg underviser i idræt, matematik og naturfag og der taler vi ikke meget politik, siger hun med et smil.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Stemmer du til kommunalvalget i år?