25. juni 2019
Der manglede ikke noget, da daværende borgmester Steen Hasselriis åbnede den ny skolekantine i Melby. Anderledes er det nu på skolerne, ingen vil bide til bollen som forpagtere af skolekantiner, så madpakkerne skal med i skoletasken fremover.                                                           Foto: Niels J. Larsen
Der manglede ikke noget, da daværende borgmester Steen Hasselriis åbnede den ny skolekantine i Melby. Anderledes er det nu på skolerne, ingen vil bide til bollen som forpagtere af skolekantiner, så madpakkerne skal med i skoletasken fremover. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Må opgive madordning på skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Må opgive madordning på skoler
Halsnæs - 24. januar 2019 kl. 04:26
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver næppe en ordning med mulighed for at købe mad på kommunens skoler efter sommerferien. Således indstiller Halsnæs Kommunes direktion nu, at man opgiver forsøget på at bortforpagte skolekantinerne. Det skyldes, at ingen virksomheder har vist interesse for det.

Sagen var på Økonomiudvalgets dagsorden onsdag. Oprindelig var det tanken, at en ordning med bortforpagtning af kantiner skulle have været igang allerede nu.

I december besluttede Økonomiudvalget imidlertid at udskyde projektet til efter sommerferien, da det viste sig mere kompliceret at igangsætte, end man havde regnet med. Nu er indstilingen altså at man afslutter projektet.

Det sker efter at der er gennemført en såkaldt markedsafdækning, hvor interesserede forpagtede kunne vise deres interesse og komme med forslag til forpagtningsløsninger.

Der blev i uge 50 i 2018 annonceret efter interesserede forpagtere i Halsnæs Avis, hvor interesserede blev opfordret til at fremsende et oplæg og fortælle, hvordan de kunne forestille sig at drive virksomhed ud fra en eller flere af kommunens skolekøkkener. Kommunen fik ikke en eneste henvendelse på annoncen!

Udsendte pressemeddelelser gav heller ikke respons, og det gjorde henvendelse til to virksomheder, som i efteråret havde vist interesse, heller ikke.

»På denne baggrund er det vurderingen, at det ikke vil lykkes at finde relevante forpagtere, som er interesserede i at forpagte kommunens skolekantiner. Derfor foreslås projektet indstillet,« skriver forvaltningen i dagsordenen til mødet i Økonomiudvalget.

- Vi har fra start været nødt tii at spare nogle penge på kantinedrift for at sikre pædagoger og lærere i stedet. Vi har sat hovederne sammen for finde andre løsninger, men det virker ikke realistisk, siger borgmester Steffen Jensen (S).

I stedet må forældrene sørge for at give børnene madpakker med i skole, som borgmesteren også tidligere har slået fast.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede