24. juli 2021
Vinderfotoet viser tilblivelsen af en gesimsliste på egetræsdør. Foto: Morten Bandelov Winther, Winther A/S Snedker- og Tømrermestre.
Vinderfotoet viser tilblivelsen af en gesimsliste på egetræsdør. Foto: Morten Bandelov Winther, Winther A/S Snedker- og Tømrermestre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal snedker vinder fotokonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal snedker vinder fotokonkurrence
Halsnæs - 21. juli 2021 kl. 08:46

Det lokale firma Winther A/S Snedker- og Tømrermestre har vundet fotokonkurrencen "Snedkermade", der sætter fokus på snedkerhåndværket. Konkurrencen var udskrevet af snedkersektionen i DI Dansk Byggeri.

Kriteriet for billederne i konkurrence var, at de skulle vise snedkerhåndværkets detaljer eller proces.

Vinderbilledet, som er taget af Morten Bandelow Winther på hans snedkeri i Jernbanegade i Frederiksværk, viser et nærbillede af en gesimsliste på en egetræsdør under udførelsen.

"Vi er både glade og stolte over, at vores billede blev kåret som vinder billede," udtaler Morten Bandelow Winther til Halsnæs Avis.

Ud over at billedet viser en detalje i form af gesimslisten, der pryder en dør, viser billedet også processen ved tildannelsen af en dør, og opfylder derved begge kriterier i konkurrencen.

Men hvorfor var det lige dette foto, der løb med sejren?

"Jeg tror dommerne kunne lide det unikke i motivet. Det at lave en hoveddør i massivtræ fra bunden er en kompleks disciplin, som ikke mange snedkerier kaster sig ud i. Når der så bliver tilføjet et ekstra lag af buede former og ornamentering, så bliver udførelsen kompleks, og det ved dommerne," svarer Morten Bandelow Winther.

I alt 426 billeder deltog i konkurrencen, og det var et enigt dommerpanel der valgte vinderbilledet.

Med førstepladsen følger en Hans J. Wegner stol.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022