20. oktober 2019
Knivsbladet fra en hobbykniv var sat fast med silikone på toppen af rutsjebane. 

Foto: Nordsjællands Politi
Knivsbladet fra en hobbykniv var sat fast med silikone på toppen af rutsjebane. Foto: Nordsjællands Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livsfarlig legeplads: Rutschebane havde knivsblad limet fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livsfarlig legeplads: Rutschebane havde knivsblad limet fast
Opdateret 04. december 2018 kl. 11:40
Halsnæs - 04. december 2018 kl. 11:10
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En helt almindelig rutinemæssig inspektion på legepladsen på Skovfogedvænget i Frederiksværk kan have reddet adskillige børn fra blodige og ituflåede hænder. Mandag eftermiddag blev det opdaget, at et knivsblad fra en hobbykniv sad limet fast med silikone på toppen af en rutsjebane på den del, hvor man naturligt ville sætte hænderne.

Også på rammens anden side og på rutsjebanen var der spor efter silikone, hvor der kan have siddet ubehageligheder limet fast.

- Det er meget ubehageligt og voldsomt. Man forestiller sig sådan en lille purk, der bliver revet op hele vejen ned, , siger Hans Bendix, serviceleder Arresø Boligselskab, der blandt andet omfatter Skovfogedvænget.

Boligområdet fik i august helt ny legeplads. En legepladsinspektør skulle mandag gennemgå den, så boligselskabet kunne få en ibrugtagningstilladelse i hus.

15 minutter efter, at Hans Bendix havde vist inspektøren hen til legepladsen, ringede hans telefon.

- Jeg kan høre på ham, at der er noget galt, og han beder mig komme hen til legepladsen. Jeg når at tænke, bare der nu ikke er noget galt med konstruktionen, inden han viser mig sit fund, siger Hans Bendix.

Legepladsinspektøren havde opdaget, at et knivsblad fra en hobbykniv sad fast med silikone på rutsjebanen.

- Han havde haft fat i omkring 3.000 legepladser og havde aldrig set noget lignende. Det var han chokeret over, siger Hans Bendix og priser sig lykkelig over, at legepladsen krævede en godkendelse.

- Hvis ikke han var kommet forbi, så havde vi ikke opdaget det, før det var for sent.

Hans Bendix pillede kniven ned og anmeldte sagen til politiet mandag eftermiddag kl. 14.28. I døgnrapporten kalder Nordsjællands Politi kalder det en situation, som kunne have forvoldt fare for liv og førlighed.

Hverken politiet eller boligselskabet har hørt fra folk, som er kommet til skade, og Arresø Boligselskab tager nu deres forholdsregler.

- Vi har sendt en skrivelse rundt til alle beboerne herude med et billede af kniven. Vi beder dem om at holde et ekstra øje med deres børn og samtidig laver vi skærpet tilsyn med legepladsen hver morgen og i løbet af dagen, siger Hans Bendix og opfordrer folk til at ringe til politiet og boligselskabet, hvis de ser noget mistænkeligt.

Boligselskabet har tidligere haft både store og små legepladser uden problemer, og Hans Bendix kan ikke komme i tanke om nogen beboere, som skulle have set sig særligt sure på områdets børn.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede