23. marts 2019
Spejdere udfordres ikke mindst med bygge-opgaver. Også selv om der er stor fødselsdag for Hjorte Distrikt på Arresøcentret. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Spejdere udfordres ikke mindst med bygge-opgaver. Også selv om der er stor fødselsdag for Hjorte Distrikt på Arresøcentret. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejrbål og lagkage for 100 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejrbål og lagkage for 100 år
Halsnæs - 24. september 2018 kl. 05:58
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var sol og regn og blæst og dermed rigtigt spejdervejr, da det nordsjælandske Hjorte Distrikt fejrede 100 års fødselsdag i Arresøcentret. Omkring 320 KFUM-spejdere fra 13 af i at 15 nordsjællandske grupper var troppet med start i form af natløb fredag aften.

- Og lørdag eftermiddag blæste der en overgang så meget, at der et sted stod tre spejdere og holdt fast i teltet, for ellers var deg blæst væk, fortæller Ina Kær Mønge. Hun er 20 år og fra Ølsted, men repræsenterer Skævinge Gruppe. Ida var sammen med Rasmus Hayes Andersen fra Græsted Gruppe med til at arrangere den store fødselsdagslejr. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hjorte Distrikt omfatter spejdere fra Jægerspris til Gilleleje og fra Egedal til Espergærde. Sidstnævnte med næsten 20 spejdere, herimellem de ledere, der for fire år siden nærmest begyndte forfra, efter at gruppens hytte var brændt ned.

Succeshistorien handler om at Espergærde med Oscar Pröschold i spidsen begyndte med fem spejdere i 15-17 års-alderen og nu er oppe på i alt 30 spejdere.

Konkurrencerne var kun sat lidt i baggrunden, for der skal da uddeles vandrepokal og mærker til vinderne af dem, der hurtigst og bedst kan bygge en kastemaskine af raftere og sejrer i GPS-løbet. Men så er der også al hyggen. For de store spejdere, det vil sige dem mellem 10 og 17 år, skal også hjælpe med at lave de fem-seks store lagkager, som lørdag aften blev fortæret ved ude-køkkenet.

Men der var også aktiviteter for de mindste, for de 6-8-otteårige »bævere« og de 8-10-årige »ulve«,som skulle ud og finde poster..

En stor del af det at være spejder handler om at møde hinanden på tværs og blive udfordret i sjove, men indimellem også netop lidt krævende eller i hvert udviklende aktiviteter.

- Det hele kulminerede ved det store fælles lejrbål lørdag aften, fortæller Ida Kær Mønge. Hver gruppe bidrog til underholdningen med en sketch og en sang, og oveni kom, at op imod 20 æresgæster - altså spejderveteraner og flere af dem i uniform - var inviteret med.

Der var også taler af bl.a. distriktschef Lars B. Dybdahl om Hjorte Distrikts oprindelse.

I øvrigt er Arresøcenteret et af de større centre under KFUM-spejderne og ejes i fællesskab af Hjorte Distrikt og Ermelunden Distrikt.

»Spejder er ikke noget, man går til. Det er noget man er, står der i det lille festskrift, som Hjorte Distrikt har udgivet i anledning 100 års-fejringen.

Fra KFUM-spejdernes hovedbestyrelse var der en gave i form af et lille egetræ, der med tiden kan vokse sig stor og stærk. Som hele Hjorte Distrikt med sine i alt 900 medlemmer.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede