12. august 2020
Halsnæs Kommune har over det sidste år oplevet landets næststørste fald i andelen af borgere, der modtager dagpenge. Opkvalificering har været med til at få flere i arbejde, lyder det. Foto: Allan Nørregaard
Halsnæs Kommune har over det sidste år oplevet landets næststørste fald i andelen af borgere, der modtager dagpenge. Opkvalificering har været med til at få flere i arbejde, lyder det. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Langt færre er på dagpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langt færre er på dagpenge
Opdateret 25. juli 2019 kl. 15:55
Halsnæs - 11. juli 2019 kl. 04:00
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hurtigt ind og hurtigt ud. Sådan foregår det ofte for tiden på Halsnæs Jobcenter, hvor en stor tilbagegang i antallet af dagpengemodtagere er tegn på fremgang.

Sammenligningstjenesten samlino.dk har set på tal for alle landets 98 kommuner, og her er der kun én, der har oplevet et større fald i andelen af dagpengemodtagere end Halsnæs.

Man har analyseret tal fra 1. kvartal sidste år og 1. kvartal i år, og her er Halsnæs gået fra 428 til 367 personer på dagpenge.

Leder af Jobcentret Brian Madsen nikker genkendende til tallene. - Det er et drastisk fald. Vi er blevet bedre til at matche de ledige, siger han.

For Halsnæs, der er en kommune med mange faglærte og ufaglærte, passer efterspørgslen godt på de arbejdssøgende.

Det mærker de også i 3F Frederiksværk-Frederikssund, hvor leder af A-kassen Jannik Jørgensen kan fortælle, at de stort set ingen ledige medlemmer har indenfor byggefagene.

- Ledigheden har været høj i Halsnæs, men der er lagt vægt på efteruddannelse, og det har gjort en forskel. De nærliggende jobcentre kunne godt skæve lidt til Halsnæs, siger han.

Selvom det går fremad halser Halsnæs stadig efter flere andre nordsjællandske kommuner, når man ser på andel dagpengemodtagere.

Her er Allerød den kommune i Danmark med færrest borgere på dagpenge.

Man kan se samlino.dk's analyse på: https://www.samlino.dk/blog/dagpengemodtagere-i-danmark

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?