22. juni 2021
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kronprinsen på hemmelig visit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsen på hemmelig visit
Halsnæs - 08. maj 2021 kl. 04:39
Af Niels Jørgen Larsen

Knud Rasmussens Hus åbnede sæsonen for publikum lørdag 1. maj, men en uges tid før havde man årets første gæst inde, og det var ikke en hvemsomhelst.

Kronprins Frederik var nemlig i al hemmelighed på besøg i huset. Det skete i forbindelse med et interview til et trykt magasin. Samtidig fik han set den særudstilling om Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition, som man markerer 100-året for i år.

Kronprinsens besøg i Knud Rasmussens Hus, som han har gæstet før, vækker naturligvis glæde og stolthed hos Industrimuseet Frederiks Værk, som museet i Hundested hører under.

- Vi glæder os over at vores museum har kongehusets opmærksomhed, siger museumsleder Frank Allan Rasmussen.

Guide for kronprins Frederik under besøget var museumsinspektørerne Søren la Cour, der har det daglige ansvar for Knud Rasmussens Hus, og Ivalo K. B. F. Olsvig. Under besøget fik Kronprinsen overrakt museets nye bog, »Knud Rasmussen og Knud Rasmussens Hus« skrevet af Søren la Cour.

Bogen er støttet af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, med yderligere støtte fra Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck's Fond samt Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse.

- Det var sjovt at kunne overrække bogen, da den netop er støttet af kongehusets fond, og Kronprinsens besøg er en understregning af den betydning Knud Rasmussen fortsat har, siger Søren la Cour.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?