21. februar 2020
Lotte og Søren Hammer skifter spor. Det er slut med krimierne. I stedet skal søskendeparret skrive historiske spændingsromaner, som bliver udgiver på forlaget HarperCollins

Foto: Kasper D. Dønbo
Lotte og Søren Hammer skifter spor. Det er slut med krimierne. I stedet skal søskendeparret skrive historiske spændingsromaner, som bliver udgiver på forlaget HarperCollins Foto: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krimiduo skifter spor: Klar med ny serie på nyt forlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krimiduo skifter spor: Klar med ny serie på nyt forlag
Halsnæs - 22. august 2019 kl. 15:31
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden marts 2010, da debutkriminalromanen »Svinehunde« blev udgivet, har søskendeparret Søren og Lotte Hammer været synonym med chefkriminalinspektør Konrad Simonsen og hans efterforskere, som i ni bind har opklaret mord og løst mysterier. Men den lokale forfatterduo fra Frederiksværk forlader nu krimigenren.

Til en forlagsreception i Nyhavn torsdag eftermiddag annoncerede Søren og Lotte Hammer, at de lancerer en ny serie med historiske spændingsromaner. De vil blive udgivet på forlaget HarperCollins - ikke på Gyldendal, som har stået for at udgive parrets kriminalromaner.

- Efter 10 år med krimier ser vi frem til at prøve kræfter med en ny genre, den historiske krigsroman. Vi har i den forbindelse fundet det spændende at samarbejde med et nyt forlag sideløbende med vores normale engagement. HarperCollins virker som det helt rigtige valg for os og for serien, siger Søren og Lotte Hammer.

Receptionen blev afholdt hos HarperCollins Nordic. Forlaget kalder de to forfattere en »bestsellerduo«, som de er stolte over at kunne præsentere.

- Vi ser frem til at kunne udgive et så markant forfatterpar som Hammer & Hammer. Det er et vigtig bidrag til opbygningen af vores danske skønlitterære program på HarperCollins, siger Hans Henrik Schwab, seniorredaktør hos HarperCollins.

Den nye historiske romanserie får navnet »Venner og fjender« og er planlagt til at løbe over otte bind, som vil udkomme i Danmark, Sverige, Norge og Finland. I følge Frederiksborg Amts Avis oplysninger har Søren og Lotte Hammer allerede skrevet fire bøger i serien.

Serien udspilles i krigsårene 1939-45, hvor læseren følger en dansk-jødisk kvinde fra København og en dansk-tysk mand fra Grænselandet og deres rejse gennem krigens brændpunkter. De første to bind, Vejen til Warszawa og Kobberminen, udkommer samlet i starten af 2020 som optakt til både genforenings- og befrielsesjubilæet.