16. september 2019
Borgmester Steffen Jensen (S) var en af de første, som var klar til at begive sig ud på opgaverne og indtage den nye  rute, der med quiz og motion binder havnen og byen Hundested sammen. Fotos: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Steffen Jensen (S) var en af de første, som var klar til at begive sig ud på opgaverne og indtage den nye rute, der med quiz og motion binder havnen og byen Hundested sammen. Fotos: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knud Rasmussen var i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knud Rasmussen var i centrum
Opdateret 14. april 2019 kl. 09:45
Halsnæs - 14. april 2019 kl. 09:40
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Posten på torvet ved Gubben hedder Isbjørnen. Og bemeldte bamse havde formentlig befundet sig udmærket ved indvielsen af Hundestedspillet denne lørdag formiddag. I hvertfald blæste der en vind på torvet ved Gubben, som gik gennem marv og ben. Men himlen var høj og havnen myldrede allerede.

Det er nogle af disse mange gæster, som søger til Hundested Havn, der også meget gerne skal videre op i byen. Og dertil er det nye Hundestedspillet beregnet. Det gik i luften denne lørdag - klar til påskens rykind.

- Vi skal ud og prøve det. Det er da sjovt - det er både leg, formidling og motion, lød det fra en veloplagt borgmester Steffen Jensen, som havde medbragt sin hustru Maria og sønnen Oskar på ti ved indvielsen.

Her talte Bjarke Pedersen, som har udviklet spillet, men både han og borgmesteren gjorde det forbilledlig kort, så tilhørerne kunne komme i gang.

Steffen Jensen havde allerede hjemmefra orienteret sig i spillet on-line og vidste derfor, at man blandt andet skal scanne QR-koder, og at der er i alt seks poster, hvor deltagerne skal bruge både hovedet og benene på en god tur gennem byen.

Spillet, som binder by og havn sammen, er blevet til med midler fra Landdistrikterne.

Mange fremmødte var lokale, nogle på løbehjul, andre i pelse til beskyttelse mod den kolde vind. De lokale drenge Silas og Kasper havde medbragt deres farmor, som kæmpede med at se mobiltelefonen i den skarpe sol - men også professionelle var mødt frem for at opleve Hundestedspillet. Således Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland, der ikke kender lignende spil i området.

Knud i centrum
Helsingør har Elsinorewalk på 10.000 skridt, men Hundested-spillet, som er både quiz, opgaver, sjov og motion rundt i byen, er det første af sin slags i området.

- Det er en fantastisk god ide at binde havn og by sammen på denne måde, siger Annette Sørensen.

Hun glæder sig også over, at det er polarforskeren, den opdagelsesrejsende Knud Rasmussen, som er centrum for spillet. I spillet kommer man med polarforskeren på ekspedition - men drilagtige Tupilakker har stjålet udstyret, som skal skaffes tilbage - det tager ca. 30-40 minutter.

Spillet og dets tema drejer sig altså om byens berømteste borger - og peger mod hans hus, der ligger lidt længere ude ved Spodsbjerg Fyr.

Og således var Knud Rasmussen i centrum i hele denne weekend. Dels med spillet om polarforskeren i byen - dels da hans hus, der er museum, åbnede sæsonen, samme tid samme dag.

Dette skete med en ny særudstilling om Knud Rasmussen og Roald Amundsen og den 3. Thuleekspedition fra 1919-20.

Forud for besøget i Knud Rasmussens Hus kan man i øvrigt lytte til fortællingen om stedet, som museumsinspektør Søren La Cour beretter det. Fortællingen om Knud Rasmussen og huset kan høres ved at klikke ind på knudrasmus.dk/det-sker/lyt-fortaellingen-store-polarforsker-hus, hvor Søren la Cour beretter om huset som refugium og arbejdssted for polarforskeren.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede