15. december 2017
Gjethuset - med ny bestyrelse og vision.
Gjethuset - med ny bestyrelse og vision.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendte navne i Gjethusets bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendte navne i Gjethusets bestyrelse
Halsnæs - 17. marts 2017 kl. 13:29
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Mere af alt det, der fungerer godt, tilsat et par nye fokusområder og endnu mere samskabelse med foreninger, institutioner og engagerede folk«.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Gjethuset og det er i korte træk den nye bestyrelses visionsplan, og stikordene til fremtidens kulturhus i hjertet af Halsnæs er kvalitet, aktualitet og mangfoldighed.

Flere end 52.000 gæster besøgte sidste år Gjethuset. Aktualiteten skal afspejle sig i de foredrag, scenekunstnere og udstillere, der optræder i huset, og i fremtiden kan man sagtens forestille sig et øget udbud netop på de områder, forklarer næstformand Søs Krogh Vikkelsøe:

- Gjethuset er et alsidigt kulturhus, hvor musikken i mange år har været det bærende. Imidlertid er der uopdyrkede muligheder indenfor genrer som scenekunst, udstilling og foredrag, og det skal vi have afprøvet nærmere i de næste par år.

De seneste år har Gjethuset skåret de brede folkelige scenekunstturneer fra og i stedet satset på kant, originalitet og aktualitet f.eks. nycirkus, gadeteater og samarbejdet med Mungo Park. Dén linje kan udvides for eksempel ved at tilknytte lokale teater- og scenekunstgrupper og med fysisk teater, der lægger sig op ad Gjethusets og Frederiksværks kernefortælling om arbejderkulturen - måske i samarbejde med Dan Steel eller gennem internationale artist residency-programmer i sommermånederne.

Et nyt fokusområde bliver de yngste brugere, for Gjethuset har taget initiativ til at etablere en børneklub for alle børn i kommunen. Det sker i tæt samarbejde med en række kommunale institutioner fx Halsnæs Bibliotekerne og Industrimuseet Frederiks Værk, og tanken er både at have et løbende program plus aktiviteter i skoleferierne.

Også udstillingerne i Gjethuset får tilført ny energi, idet bestyrelsen ønsker at tilknytte en gruppe freelance kuratoriske kræfter og kunstfaglige ildsjæle. De skal være med til at skabe nyt indhold til dén del af husets tilbud, der får højsæson fra maj til september.

Møder og konferencer skal der også satses ekstra på de kommende år, mener bestyrelsen. Det tiltag vil udnytte huset bedre i den normale åbningstid, og en øget omsætning i Gjethuset vil have en afsmittende effekt på lokalområdet.

Viden og foredrag skal også udvikles, så man fremover et par gange om året kan opleve større, aktuelle mainstreamforedrag og oplæg i Gjethuset.

Som hidtil skal der både satses på det brede program og de mere nicheprægede genrer for at sikre alsidighedenMusikskolen, bibliotekerne, gymnasiet og mange andre er allerede i dag med til at skabe unikt indhold til Gjethusets programflade, og med den nye bestyrelses visionsplan er der lagt op til mere samskabelse - også fordi Gjethuset netop skal være hele Halsnæs' kulturhus.

Bestyrelsen består af:
o Ivor Palmer Jørgensen (formand), tidl. administrationschef for Halsnæs Forsyning

o Søs Krogh Vikkelsøe (næstformand), programchef på Kulturværftet i Helsingør

o Kim Jørgensen, direktør for bl.a. Sundhed, idræt og kultur i Halsnæs Kommune

o Steen Jørgensen, direktør for Vega

o Anders Kirkegaard, billedkunstner

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk