18. juni 2021
Toiletbørsten har et håndtag af rustfrit stål, mens hovedet er fremstillet af stærk, blød og fleksibel silikone, så den kan gøre rent, hvor den klassiske, stive plastic-wc-børste må opgive. Jacob Rode mener desuden, at den er mere hygiejnisk og pænere. 	Foto: Rode Bath
gallery icon

Se billedserie

Toiletbørsten har et håndtag af rustfrit stål, mens hovedet er fremstillet af stærk, blød og fleksibel silikone, så den kan gøre rent, hvor den klassiske, stive plastic-wc-børste må opgive. Jacob Rode mener desuden, at den er mere hygiejnisk og pænere. Foto: Rode Bath
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jacobs toiletbørste kan vinde pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacobs toiletbørste kan vinde pris
Halsnæs - 09. marts 2018 kl. 09:30
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Det er de færreste, som egentlig bryder sig om den: Toiletbørsten. Det anstrengte forhold til trods, er den grimme og uhygiejniske børste at finde på toiletter over hele verden. Den er på samme tid uundværlig og udelikat. Jacob og Mafada Rode fra Asserbo er en undtagelse. For dem er toiletbørsten levebrødet, og i denne weekend kan den sikre dem en pris på året The IHA Global Innovation Awards 2018 i Chicago.

Her er de nomineret til prisen i kategorien »Bath + Personal Care«.

- Man bliver stolt af sådan en nominering. Det er ikke sikkert, at vi vinder, men vi kan stadig bruge det som et skulderklap. Det sender et signal om, at produktet ikke er helt tosset og kan bruges markedsføringsmæssigt, siger Jacob Rode, indehaver af Rode Bath sammen med sin kone Mafada.

- Men vi føler os overbevist om, at vi vinder, tilføjer han.

Prisnomineringen er det foreløbige højdepunkt for den bare seks år gamle virksomhed, der blev etableret i 2012, efter rengøringen af et badeværelse i Schweiz havde sat tanker i gang hos Jacob Rode.

Parret har ad to omgange boet i Schweiz, senest i ti år, mens Jacob Rode har arbejdet som direktør for Bodums schweiziske afdeling - en virksomhed, der producerer køkkenudstyr og service og i dag er baseret i Schweiz, selvom det oprindeligt blev stiftet i Danmark.

- Jeg besluttede, at der skulle ske noget andet og sagde mit job op. Jeg havde lavet kaffekander i tyve år, og det mest nærliggende var jo at lave noget lignende, men det måtte jeg ikke røre ved på grund af kontraktlige forhold, siger Jacob Rode.

Firmaets første fokus var toiletbørsten, for som han konstaterer, »har alle nærmest den samme«. Udsagnet sigter til plasticbørsten, som står i en lille plasticbeholder, og Rode Baths udgave ligger meget fjernt herfra.

Faktisk så fjernt, at Jacob Rode kalder det en toiletrenser og ikke en toiletbørste.

Håndtaget er af rustfrit stål, mens hovedet er fremstillet af stærk, blød og fleksibel silikone, så den kan gøre rent, hvor den klassiske, stive plastic-wc-børste må opgive.

Jacob Rode beskriver den selv med tillægsord som smuk, effektiv og ultrahygiejnisk.

- Den absolut største fordel er, at når du har gjort rent, så bliver der intet siddende på den. Der hænger intet lort eller papir. Samtidig er den fleksibel og kan både komme ind under kanten på toilettet, men også dybere ned, siger han.

- Forskellen er også, at den her toiletrenser egner sig til at blive set. Den er sjov, ser lækker ud og er designet i ordentlige materialer.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?