21. juli 2019
Peter Spitz(tv.), Annette og Kurt Huusfelt samt Ivan Nielsen og Anne Kathrine Skibelund er blandt de beboere i området som protesterer mod en mobilmast på 42 meter på Asserbohusvej. 						           Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Peter Spitz(tv.), Annette og Kurt Huusfelt samt Ivan Nielsen og Anne Kathrine Skibelund er blandt de beboere i området som protesterer mod en mobilmast på 42 meter på Asserbohusvej. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ivan og Anne Kathrine får megamast som nabo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ivan og Anne Kathrine får megamast som nabo
Halsnæs - 18. januar 2019 kl. 11:02
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det tager ikke mange sekunder at gå fra hoveddøren i Ivan Jensen og Anne Kathrine Skibelunds sommerhus til det lille skovstykke på den modsatte side af Asserbohusvej. Afstanden er cirka 20 meter - knap halv så lang som den 42 meter høje mast, som TDC ønsker at sætte op lige der, hvor parret og flere beboere i området torsdag har taget opstilling for at snakke med Frederiksborg Amts Avis.

- Masten vil være det første, man ser, når man kører ind i sommerhusområdet. Det er ikke det syn, der bør møde sommerhusgæster eller fastboende, siger Ivan Jensen.

Nyheden om en kæmpe mast i forhaven nåede Anne Kathrine Skibelund den 10. januar via hendes E-boks. Her lå et brev fra kommunen om nabohøring til projektet.

- Min første reaktion var, at det måtte være en spøg. Derefter blev jeg vred og ville sælge huset. Jeg vil ikke bo lige op af en mast. Det er endnu ikke bevist, om strålingsfaren er kræftfremkaldende eller på andre måder farlig. Den uvished bryder jeg mig ikke om, siger Anne Kathrine Skibelund.

Det er firmaet Telcon, som på vegne af TDC har ansøgt Halsnæs Kommune om at opsætte en 42 meter høj gittermast med op mod 20 antenner til mobiltelefoni. Omkring masten skal en række tekniske installationer opstilles. Masten på Asserbohusvej skal erstatte en tilsvarende mast, som i dag står på Skovbovej knap 700 meter væk, som bliver fjernet i løbet af 2019, da lejeaftalen med grundejerne udløber.

»Som en konsekvens af dette vil dækningen i området blive betydelig forringet. På den eksisterende antenneposition på Skovbovej er alle operatører repræsenteret, hvorfor alle teleselskaber vil miste en væsentlig del af dækningen i området«, skriver Telcon i deres ansøgning til kommunen.

For at bibeholde dækningsniveauet ønsker TDC derfor at opsætte en anden mast i området. Det ser ud til blive på Asserbohusvej 8, hvor Københavns Lærerforening(KLF) har børnekolonien Lille Katrinedal. Lærerforeningen er ved at indgå en aftale med TDC om at bruge en del af grunden.

De har ikke hørt om beboerprotester i forbindelse med masten og slår fast, at lærerforeningen ikke har betænkeligheder ved at have masten stående på en børnekoloni.

- Vi har en meget stor grund, og masten bliver ikke stillet op lige der, hvor børnene sover. Det bliver på en lille del af et stort legeområde, og masten skal selvfølgelig afskærmes ordentlig. Men derudover har jeg ingen problemer med master, og det er ikke en ukendt ting for mig. Jeg er i København med en masse master omkring mig, og vi har desuden en række lejebygninger, som er udlejet til brug for masteoperatører, siger Lars Sørensen, formand for KLFs bestyrelse.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede