28. maj 2020
Christina Legind er hovedarrangør for en juleaften for enlige forsørgere på Hundested Skole. Hun er selv på overførselsindkomst og enlig mor til et sæt tvillinger, og hun ville ikke selv have lyst til at holde jul alene. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Christina Legind er hovedarrangør for en juleaften for enlige forsørgere på Hundested Skole. Hun er selv på overførselsindkomst og enlig mor til et sæt tvillinger, og hun ville ikke selv have lyst til at holde jul alene. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Inviterer enlige med børn til juleaften: Julen er en svær tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inviterer enlige med børn til juleaften: Julen er en svær tid
Opdateret 01. november 2019 kl. 09:50
Halsnæs - 01. november 2019 kl. 09:14
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjemmebagte pebernødder, julekalender, familiehygge, en duftende and i ovnen.

For nogle er december måned lyspunktet i en mørk og kold tid og juleaften den højhellige dag, hvor traditioner holdes i hævd og børnene forkæles.

For andre kan bare tanken om adventsgaver, julegaver og mandelgaver vække en grundlæggende frygt for ikke at kunne give deres børn nok, og så er der skilsmisseforældre, der ikke har børnene i julen, og som ikke har nogen at holde jul med.

Christina Legind har taget et initiativ til at gøren julen hyggelig for alle de, der ellers er tynget af bekymringer og ensomhed.

En svær tid
Derfor inviterer hun trængte, enlige forsørgere til en gratis juleaften på Hundested Skole med gaver, god mad og mulighed for at møde andre i samme situation.

- Julen er en svær tid på året. Det er en højtid, som rigtig mange børnefamilier kigger lidt stramt på. Den kan godt være rimelig dyr. Samtidig er det også en hyggelig højtid, hvor man skal være sammen med sin familie eller sine kære, og hvis man ikke har så mange af dem tilbage eller føler sig ensom, så kan det være svært. Jeg ville ikke selv bryde mig om at holde juleaften alene, siger hun.

Økonomien rækker ikke
Christina Legind er selv enlig forælder på overførselsindkomst og idéen til at invitere Halsnæsborgere til en fælles juleaften kom efter en snak med en ven, der var i samme situation og med udsigt til at holde jul for sig selv.

- Vi ved, hvor meget man mangler. Økonomien rækker ikke til nyt mærketøj eller at tage i tivoli og købe dyre julegaver kan jeg heller ikke. Jeg håber, folk vil blive glade for at få en gratis, skøn juleaften, hvor man kan møde nye mennesker, siger hun.

Arrangementet er målrettet enlige forsørgere, der modtager en form for offentlig ydelse og bor i Halsnæs Kommune. Man skal tilmelde sig, men kan gøre det, uanset om man har børnene denne jul eller ej. Ikke mindst til de forældre, der ellers skulle sidde alene, har Christina Legind en opfordring.

- Hvis der er nogle, der sidder og føler sig ensomme eller har angst eller depression, så synes jeg, de skal prøve at møde op. Jeg har selv angst og vil gerne tale, siger hun.

Siden Christina Legind offentliggjorde arrangementet på facebook er hun blevet mødt med en enorm velvilje til at julehjælpe. Lokale butikker har i den grad udvist lyst til at bidrage, og gså flere privatpersoner stiller deres hjælp til rådighed.

- Der er så mange, der har bakket om, så det bliver 100 procent til noget, men vi mangler stadig nogle donationer, siger hun.

Gaver til børn og voksne
Juleaftensarrangementet starter allerede om eftermiddagen med æbleskiver og fortsætter siden med klassisk julemad, risalamande og pakkeleg. Christina Legind og medhjælpere vil sørge for, at der er gaver til både børn og voksne. I løbet af aftenen vil der også være en overraskelse, nævner hun uden at afsløre nærmere.

Man kan læse nærmere om arrangementet på facebooksiden »juleaften for enlige forsørgere i Halsnæs«. Der er sat en grænse på 50 tilmeldinger, og hvis det ikke nås er Christina Legind i kontakt med hjælpeorganisationer, der vil tilbyde en plads til nogle, der også kunne få glæde af en invitation. Man kan kontakte Christina Legind på telefon 6145 1724.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?