18. januar 2019
Ud af i alt 5.777 børn og unge under 18 år, så havde Halsnæs Kommune per 1. januar en åben sag på hele 650 af dem. Det svarer til hvert niende barn i kommunen. 

Foto. Allan Nørregaard
Ud af i alt 5.777 børn og unge under 18 år, så havde Halsnæs Kommune per 1. januar en åben sag på hele 650 af dem. Det svarer til hvert niende barn i kommunen. Foto. Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvert niende barn er under lup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert niende barn er under lup
Halsnæs - 11. maj 2018 kl. 13:05
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ud af i alt 5.777 børn og unge under 18 år, så havde Halsnæs Kommune per 1. januar en åben sag på hele 650 af dem. Det svarer til hvert niende barn i kommunen.

De har gennemgået en børnefaglig undersøgelse og har brug for en foranstaltning. Det kan være alt fra børn, hvis forældre har brug for en støtteperson, til anbragte børn, men fælles er, at det er børn og unge, som kommunen er opmærksom på.

Tallene, som kommunen selv har oplyst om, understreger de udfordringer, der har været og stadig er på familieområdet. Et højt antal anbringelser af børn i januar førte til, at byrådet akut i marts skulle finde tyve millioner kroner ekstra på området.

- Vi har en borgersammensætning med mange, der har det skidt og har sociale problemer. Det må vi se i øjnene. Det er der, det kommer fra, siger Jakob Jensen, der er chef for Social Service og Familier i Halsnæs Kommune.

For tiden er 107 børn anbragt uden for hjemmet. Det er en stor stigning på få år. I 2016 var 82-83 børn anbragt, og sidste år var det 93.

Halsnæs Kommune fik i sommer lavet en analyse af KORA, der analyserer for kommuner og regioner.

Den viste, at man allerede i 2015 anbragte 27 procent flere børn, end det var forventet ud fra befolkningssammensætningen. Og siden da er antallet af anbringelser altså steget markant.

Tallene skal tolkes med en vis varsomhed, oplyser analyseinstituttet, men der er ikke tvivl om, at Halsnæs Kommune slås med ekstraordinære udfordringer.

Spørger man Jakob Jensen, borgmester Steffen Jensen (S) og formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Michael Thomsen (V), så er tallene langt fra et resultat af, at Halsnæs Kommune er for hurtig med at anbringe. Der er simpelthen mange alvorlige sager med vold mod børn, hvor der ikke er andet valg, forklarer chefen for familieområdet.

- Vi anbringer kun børn, når det er nødvendigt. Vi oplever også jævnligt, at Ankestyrelsen tager sager op af egen drift. Vi prøver faktisk, at trække den så langt, som vi kan, fordi vi mener, det er bedst for børnene, siger Jakob Jensen.

- Vi anbringer ikke efter forgodtbefindende. Det er ikke derfor, tallet stiger, siger Michael Thomsen.

- Vi har allesammen læst sagerne, og hold da op. Det er nogle grumme, grumme sager, siger borgmesteren.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag og lørdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk